Handelsvilkår

Laster inn...

Handelsvilkår

Innhold
§1. Generelt
§2. Bestilling
§3. Priser og gebyrer
§4. Produkter og sortiment
§5. Betaling
§6. Kjøpsavtale
§7. Levering
§8. Angrerett
§9. Reklamasjon og garanti
§10. Returvarer
§11. Forbehold
§12. Ansvarsfraskrivelse
§13. Personopplysninger
§14. Annet

§1. Generelt

Følgende kjøpsvilkår ("Avtalen") er gjeldende ved kjøp av varer eller ytelser av Stigefabrikken.no Fløisbonnveien 5, 1412 Sofiemyr (Org. nummer 926 410 415). Kjøper betegnes i denne avtale som "Kjøper". Kjøpsvilkårene er tilpasset privatpersoner som er fylt 18 år, samt bedrift med bopel og registrering i Norge.

§2. Bestilling

Hos Stigefabrikken.no kan du handle raskt og enkelt. Vi tilbyr sikre betalingsmetoder, sikker og ordentlig levering. Stigefabrikken.no tar imot din bestilling når du klikker på knappen "Fullfør bestilling" i kassen. Ved å klikke på "Fullfør bestilling" aksepterer du samtidig kjøpsvilkårene.

Når Stigefabrikken.no har mottatt din bestilling vil du få en ordrebekreftelse på den e-mail adresse, som du har angitt under din bestilling. Ønsker du ikke å handle direkte via vår nettbutikk, kan du sende din bestilling til info@stigefabrikken.no eller ta kontakt på tlf. 815 03 544.

Når vi har mottatt din bestilling vil vi sende deg en ordrebekreftelse. Vi vil da behandle din ordre snarest mulig. Skulle det være at vår leverandør ikke har oppdatert sin lagerstatus og at varen, mot forventning, ikke kan leveres til avtalt tid, vil du bli kontaktet raskest mulig. Dersom de nye vilkår blir akseptert vil det inngås en endelig avtale.

Ved bestilling av spesialvarer mottar du i første omgang et tilbud, som bes bekreftet raskest muligt. Når tilbudet er bekreftet, er avtalen inngått og vi går i gang med produksjon av din bestilling.

Merk: Ved bestilling av spesialvarer, som produseres på bestilling, frafaller angreretten. Det er fortsatt reklamasjonsrett på dine varer jmf forbrukerkjøpsloven av 2002.


Når du handler med Stigefabrikken.no, inngås alle avtaler på norsk.

§3. Priser og gebyrer

Priser oppgis i norske kroner (NOK), inkl. moms. Prisene er dagspriser.

Gebyr ved nektet mottakelse.

Hvis du nekter å motta varen du har bestilt, vil du bli påkrevd et gebyr tilsvarende til de reelle omkostninger som Stigefabrikken.no har i forbindelse med forsendelsen. Gebyret krever vi for å dekke de håndtering-omkostninger vi måtte ha i forbindelse med logistikken.
Merk: Nekter du at motta dine varer, anses dette ikke for å være en retursak. For mer informasjon, se kapittel 9 forbrukerkjøpslovern.

Tilbud

Tilbud og kampanjer som markedsføres på Stigefabrikken.no, gjelder så lenge lageret rekker, såfremt ikke annet er oppgitt i tilbudet.

Prismatch

Hos Stigefabrikken.no tilbyr vi Norges beste service og rådgivning innenfor stiger, stillaser, trapper og plattformer – OG vi matcher konkurrentenes priser.

Vilkår for prismatch

Det skal være snakk om en 100% identisk vare (merke, modell, farge, størrelse etc).
Varen skal være på lager og kunne avsendes fra konkurrenten på tidspunktet for prismatch.
Prisen som matches er alltid inkl. frakt. Dvs., vi matcher varens pris + frakt fra konkurrenten.
Dato, pris og butikkens navn skal kunne dokumenteres. Konkurrentens pris + direkte link til tilbudet skal noteres i kommentarfeltet ved ordre avgivelse eller meddeles til oss per mail.
Finner du varen billigere hos en konkurrent eller på Stigefabrikken.no etter å ha handlet hos oss, kan du benytte deg av vår prismatch frem til og med datoen for levering av dine varer.
Prismatch gjelder ikke for spesielt fremstilte varer, individuelt forhandlede priser, medlemsrabatter, ”begrenset antall-tilbud”, engrossalg o.l.
Stigefabrikken.no forbeholder seg retten til å avvise prismatch til enhver tid og uten varsel.

§4. Produkter og sortiment

De fleste av de produkter som finnes på Stigefabrikken.no er tilpasset det norske marked - og følger gjeldende regler og bestemmelser for bruk av stiger, stillaser, trapper og plattformer i Norge. Ved de produkter som krever bruksanvisning følger denne med ved levering. Eventuelle tekniske spesifikasjoner kan rekvireres hos kundeservice. For ytterligere opplysninger om regler og krav ved bruk av våre produkter, henviser vi til Arbeidstilsynets hjemmeside.

Avvik på produktbilder

De produktbilder som vises på Stigefabrikken.no, er kun veiledende og produktene kan derfor variere i forhold til disse. Fargenyanser, tre og andre overflater angis så virkelig som mulig, men kan også påvirkes av din skjerms fargeinnstillinger m.m.

§5. Betaling

Fakturabetaling & bankoverførsel
Stigefabrikken.no tilbyr kunder å betale med faktura, det kan avtales opp til 14 dagers betalingsfrist. Betaling ved bankoverførsel er ikke dekket av opposisjons-ordningen.

Kortbetaling og Vipps
Stigefabrikken.no tilbyr kortbetaling og betaling med Vipps gjennom vores betalingspartner Epay, som er autoriseret med PCI DSS certifiering. Dine kortopplysninger overføres og behandles sikkert i kryptert form. Kortet du bruker, når du gjennomfører din bestilling, debiteres når varene sendes fra Stigefabrikken.no.

Kortbetaling er mulig med følgende korttyper:
VISA
MasterCard
American Express (Amex)
Diners Club
Maestro

Det blir ikke trukket et gebyr ved betaling på Stigefabrikken.no. Det kan aldri trekkes et større beløp enn det du har godkjent ved kjøpet.

EHF-faktura(EHF)
Stigefabrikken.no tilbyder også elektronisk betaling via EHF. For at betale via EHF, bedes du vælge denne betalingsmuligheder ved bestilling samt indtaste gyldigt EHF-nummer, inden du afslutter din bestilling.

§6. Kjøpsavtale

Stigefabrikken.no starter behandling av din ordre, når du har mottatt din ordrebekreftelse pr mail. Stigefabrikken.no avslutter din bestilling, når varen er avsendt fra utsendelses-stedet. Du, som kunde, har avsluttet bestilling, når du har betalt for varen og den er levert.

Alle varer er Stigefabrikken.no sin eiendom, inntil betaling er gått gjennomført.

§7. Levering

Produkter leveres ved fortauskanten på den adressen, du har angitt som leveringsadresse ved bestilling.

Vi leverer på fastland, bro faste øyer og ved noen ikke-bro faste øyer i Norge. Til de resterende øyer leverer vi til ferjekaien på fastlandet.
Fra ferjekaien bes du selv å arrangere å få varen ombord på fergen og fraktet til din egen adresse. Du er dermed også selv ansvarlig for varen fra vi har avlevert den ved ferjekaien.

Stigefabrikken.no har levering mandag til fredag, sett bort fra helligdager, i tidsrommet 8.00-18.00.

Under hvert produkt på Stigefabrikken.no har vi i intervaller (1-2 dage, 2-4 dage etc.) angitt en estimert leveringstid.

Såfremt en bestilling inneholder varer fra forskjellige leverandører, med forskjellige leveringstider, er det alltid høyeste fellesnevner, som bør påregnes.

Levering skjer med forskjellige fraktfirmaer. Vennligst kontakt vår kundeservice for nærmere informasjon om leveringspartneren ved nettopp din ordre.

Leveringstid
Leveringstid er angitt på produktsidene ut for hver enkel vare.

Såfremt leveringstiden for en gitt vare ikke kan overholdes, sendes bestillingen raskest mulig uten forutgående avtale med deg som kunde, dog innen 30 dager etter kjøpsavtalens inngåelse.

Leveringsforsinkelser
Såfremt du handler som privatperson, har du alltid rett til å annullere din bestilling, såfremt en levering er vesentlig forsinket, eller hvis ikke en vare kan leveres på en dato, som av kunden er opplyst innen inngåelse av avtalen. Er det snakk om en spesialvare, som skal produseres eller tilpasses kundens ønsker og behov, kan kjøpet utelukkende annulleres, hvis forsinkelsen av Stigefabrikken.no kunne være forutsett eller forhindret.

Transportansvar
Handler du som privatperson, bærer Stigefabrikken.no ansvaret under transporten ved levering til deg. Ser du en transportskade, bør du nekte å motta varen eller bekrefte mottagelsen med forbehold, når du kvitterer på fraktbrevet.

Stigefabrikken.no kan ikke holdes ansvarlig for varer, kjøper selv har gitt sitt samtykke til å "måtte stilles uten kvittering".

§8. Angrerett

Angrerett
Handler du som privatperson har du rett til å angre ditt kjøp i henhold til Forbrukerkjøpsloven. Denne rett har du dog ikke som bedriftskunde. Angreretten gjelder i 14 dager. Tiden regnes fra den dag du a) har mottatt varen på avtalt adresse, b) får levert den siste vare, når det dreier seg om en bestilling inneholdende flere varer, som leveres enkeltvis eller c) får det siste parti, eller den siste del levert, når det dreier seg om en avtale om levering av en vare som består av flere partier eller deler.

Angreretten gir deg rett til å undersøke varene og returnere dem, dersom du angrer ditt kjøp. Når du angrer kjøpet har du rett til refundering, såfremt du ikke har benyttet varen i større omfang, enn hva det kreves for å undersøke varen. Velger du å benytte din angrerett, skal Stigefabrikken.no opplyses om dette skriftlig til info@stigefabrikken.no, hvor du så vil motta ytterligere informasjon om returadresse m.m.

Bemerk: Du som kunde, må selv betale omkostningene for returfrakt.

I din skriftlige meddelelse skal du gjøre oss tydelig oppmerksom på at du ønsker å bruke din angrerett. Vennligst benytt vårt standard angrerettskjema og send det i retur. Du finner det nederst i disse kjøpsvilkårene.

Bemerk; at alle retur saker bes meddelt skriftlig, før varen sendes retur da varer ikke mottas på Fløisbonnveien 5, 1412 Sofiemyr.

Du kan ikke angre med å nekte mottakelse av varen uten samtidig å gi oss tydelig meddelelse om dette.

Varer ekskludert av angreretten

Levering av varer, som er fremstilt etter forbrukerens spesifikasjoner eller har fått et tydelig personlig preg.

Varens stand, når du sender den retur

Verdiforringelse
Du hefter som udgangspunkt kun for eventuell forringelse av varens verdi som skyldes annen håndtering enn hva som er nødvendig for å fastslå varens art, egenskaper og den måte, den fungerer på. Med andre ord - du kan prøve varen på samme måte som hvis du prøvde den i en fysisk butikk.

Har du undersøkt eller prøvd dine varer i et omfang, som har slitt eller på annen måte forringet varens stand, kan Stigefabrikken.no regne på denne verdiforringelse i tilbakebetalingen. Vurderingen gjøres av Stigefabrikken.no og blir alltid gjort ut fra et helhetsperspektiv.

Skader på emballasje
Du skal sende din ordre i retur til oss uten unødvendig forsinkelse og senest 14 dager etter at du har meddelt at du ønsker å bruke din angrerett.
Du må selv bære de direkte kostnadene ved retur av varen. Ved returnering er du ansvarlig for at varen er pakket forsvarlig inn. Du bærer risikoen for varen fra tidspunktet for varens levering.

Manglende original emballasje kan muligens føre til en verdiforringelse, så for å være sikker på å kunne motta alle pengene i retur anbefales det, at varen returneres i originalemballasjen.

Spesialvarer, som produseres eller tilpasses if. kundens ønsker og behov, er ikke dekket av angreretten.

På grunn av sin art kan visse varer ikke returneres med vanlig post. Dette gjelder for alle stiger, trapper og stillaser. Utgiftene for returnering av disse varer forventes høyst å beløpe seg til ca. 1.500 NOK

Tilbakebetaling av kjøpesummen.
Hvis du angrer kjøpet ditt får du, naturligvis, den summen du har betalt til oss tilbakebetalt. Dog trekkes det fra de omkostninger vi har hatt ifbm. frakt og håndtering.
I tilfelle en verdiforringelse, som du står for, trekkes dette fra kjøpsbeløpet.
Hvis du benytter din angrerett refunderer vi alle betalinger mottatt fra deg uten unødvendig forsinkelse og under alle omstendigheter senest 14 dager fra den dato hvor vi mottok meddelelse om din beslutning om å angre denne avtalen. Dog fratrekkes de omkostninger vi måtte have haft ifm. frakt og håndtering.
Vi vil foreta en slik refusjon ved hjelp av samme betalingsmåte som du brukte for den opprinnelige transaksjonen, med mindre du uttrykkelig har avtalt noe annet.
Vi kan holde tilbake refusjonen til vi har mottatt varen returnert, med mindre du tidligere har levert dokumentasjon på at du har returnert den.

Retur av produkter
Se §10. for informasjon om returforsendelser.

§9. Reklamasjon og garanti

Reklamasjonsrett for private

Når du handler som privatperson har du 24 måneders reklamasjonsrett. Det betyr, at du enten kan få varen reparert, byttet, pengene tilbake eller avslag i prisen, avhengig av den konkrete situasjon. Dette gjelder kun ved skader og feil, som Stigefabrikken.no eller produsenten av en vare måtte være skyld i. Det er et krav at klagen er berettiget og at mangelen ikke har oppstått som et resultat av feil bruk av produktet eller annen skadelig oppførsel.

Det er viktig at feil rapporteres til Stigefabrikken.no innen "rimelig tid" etter at du har oppdaget mangelen i varen. Hvis du klager innen to måneder etter at mangelen ble oppdaget, vil klagen være rettidig. Ved feil, som kan rettes ved reparasjon, er det opp til Stigefabrikken.no å vurdere om reparasjon eller bytting skal finne sted.I tilfelle en klage skal kunden skadesløs gjøres for eventuelle kostnader knyttet til klagen; inkludert, reparasjoner, fraktkostnader og lignende. Hvis dette ikke er en klage, bærer du selv kostnadene forbundet med frakt osv.

Kontaktopplysninger ved reklamasjon

E-mail: info@stigefabrikken.no.

Reklamasjonsrett for bedriftskunder

Når du handler som bedriftskunde har du 12 måneders rett til å klage. Dette betyr at du enten kan reparere, bytte, få pengene tilbake eller redusere prisen, avhengig av den spesifikke situasjonen. Dette gjelder bare skader og feil som Stigefabrikken.no eller produsenten av et produkt kan ha skyld i. Det er et krav at klagen er berettiget og at mangelen ikke har oppstått som et resultat av feil bruk av produktet eller annen årsak til skade.

Det er viktig at feil rapporteres til Stigefabrikken.no så snart disse blir oppdaget. Ved feil som kan rettes under reparasjon, er det opp til Stigefabrikken.no å vurdere om reparasjon eller utskifting skal finne sted. I tilfelle en klage må kunden skadesløs gjøres for eventuelle kostnader knyttet til klagen; inkludert, reparasjoner, fraktkostnader og lignende.

Spesielle betingelser for bedriftskunder:

Eventuelle skader eller feil forårsaket av feil bruk vil ikke bli erstattet av Stigefabrikken.no 
Kunden må demonstrere at mangler ikke skyldes feil bruk, og at disse ikke har skjedd etter levering

Enhver montering av varen må ikke ha funnet sted etter at feilen er oppdaget
Varen må ikke brukes etter at feilen er oppdaget

Kjøpslovens regler kan gjelde for kjøp av varer. Når du returnerer varen, vennligst oppgi hva problemet er, så detaljert som mulig.
Merk! Vi godtar ikke pakker sendt med posten, med betaling ved mottakelse eller lignende. Husk at varen alltid må sendes tilbake i riktig emballasje og husk å få en kvittering for forsendelsen, slik at vi kan refundere fraktkostnadene dine.

§10. Returvarer

Når du returnerer produkter til Stigefabrikken.no, må disse pakkes slik at de er sikret under transport. Stigefabrikken.no anbefaler derfor at du pakker produktet ordentlig. Hvis en vare blir skadet under returtransport, er du ansvarlig for skaden.

Når du returnerer varer til Stigefabrikken.no, er du ansvarlig for at varene når Stigefabrikken.no. Vi anbefaler at du bruker sporbar frakt slik at varen kan spores hele veien fra forsendelse til mottak.

Returinstruksjoner

For returforsendelse av klager, vennligst kontakt Stigefabrikken.no for informasjon om returadresse, merking etc., da varer ikke mottas på Fløisbonnveien 5, 1412 Sofiemyr

Vi mottar ikke pakker uten levering eller sendt med etter betaling.

Tilbakebetaling

Stigefabrikken.no tilbakebetaler dine penger ved avtalt reklamasjon når saken er avsluttet, såfremt din reklamasjon blir godkjent.

§11. Forbehold

Forbehold med avbestilling

Stigefabrikken.no forbeholder seg retten til å kansellere en handel hvis kunden anses å ha handlet i ond tro på grunn av feil eller mangler som kunden burde ha kjent eller oppdaget, for eksempel prisfeil eller informasjon om priser og gebyrer på nettstedet.

Endringsforbehold

Stigefabrikken.no forbeholder seg retten til å rette og tilpasse innhold på hjemmesiden, tilbudsmateriale, så vel som i disse vilkårene uten forhåndsavtale med kunden.

Ansvarsforbehold

Stigefabrikken.no skal betraktes som fri for ethvert ansvar, som ikke er behandlet i disse kjøpsvilkårene.

§12. Ansvarsfraskrivelse

Eksterne links

Stigefabrikken.no er ikke ansvarlig for skader eller tap som oppstår på grunn av kundens bruk av informasjon eller veiledning fra tredjeparts nettsteder, som er lenket til fra Stigefabrikken.no.

§13. Personopplysninger

Personopplysninger og annen informasjon gitt til Stigefabrikken.no vil bli lagret i digitalt format på Stigefabrikken.no og lagret i fem år, hvoretter informasjonen vil bli slettet. Stigefabrikken.no er ansvarlig for at denne informasjonen blir lagret og behandlet i samsvar med gjeldende lovgivning. Kundens informasjon vil bli brukt for å sikre kunden en bedre shoppingopplevelse.

Personopplysningsansvarlig:

Stigefabrikken.no (Org. nummer 926 410 415)
Fløisbonnveien 5
1412 Sofiemyr

Kundeopplysninger, som lagres:

Navn
Adresse
E-mail
Telefonnummer
Org nr.
Kjøpshistorikk hos Stigefabrikken.no

Opplysningene kan videre gis til tredjepart og benyttes som beskrevet nedenfor:

- Betalingstjenester såsom Epay kortbetaling, EHF elektronisk fakturering o.lign.
- Logitstikkpartnere som står for forsendelse til og fra Stigefabrikken.no.

Når det samles inn personopplysninger via vår nettside sikrer vi at det alltid skjer med ditt samtykke, slik at du er informert om hvilke opplysninger som innsamles og hvorfor.

Direktøren for Stigefabrikken.no har adgang til de opplysninger, som registreres om deg. Den dataansvarlige på Stigefabrikken.no er holder, Lasse Simoni.

Informasjonen blir ikke videreført eller solgt på noen måte til tredjepart og vi registrerer ikke personlig sensitiv informasjon. Vi registrerer din personlige informasjon med det formål å kunne levere varen til deg.

Ved påmelding til vårt nyhetsbrev registrerer vi din oppgitte mailadresse, som ikke vil bli oppgitt til andre. Som registrert hos Stigefabrikken.no har du alltid rett til å motsette deg registreringen. Du har også rett til innsikt i hvilke opplysninger som er registrert om deg. Disse rettighetene har du etter Persondataloven og henvendelser i forbindelse med dette rettes til Stigefabrikken.no via e-post info@stigefabrikken.no.

§14. Annet

Politianmeldelse

Stigefabrikken.no rapporterer til politiet om enhver form for svindel, svindelforsøk og generelt brudd på betalingsforpliktelser.

Immaterielle rettigheter

Alt materiale som publiseres av Stigefabrikken.no, inkl. varebeskrivelser, logoer, bildemateriale m.m. er opphavsrettslig beskyttet. Ingenting av dette kan brukes uten forhåndsavtale med rettighetshaveren. Eventuelle brudd på dette vil bli straffet.

Nøyaktigheten av informasjonen

All informasjon på nettstedet er veiledende. Stigefabrikken.no kan ikke holdes ansvarlig for skader, økonomiske eller fysiske, som oppstår som et resultat av å ha lest informasjon på nettstedet.

Cookies

Cookies, er små filer som plasseres på din computer når du besøker våre hjemmesider. På Stigefabrikken.no brukes følgende typer cookiefiler:

Session cookies: "Sessionscookies" lagrer midlertidig for at du kan benytte hjemmesiden raskt og feilfritt. Disse cookies slettes automatisk fra din computer.

Persistent cookies: "Permanente cookies" lagres på datamaskinen din og forblir permanent til du selv sletter dem aktivt. Disse brukes til å gjenkjenne besøkende på nettstedet vårt, så vel som til bruk i statistikk og analyseprogrammer.

Tvist

Eventuelle tvister løses ved Norsk domstol utpeket av Stigefabrikken.no

Klagerett

Hvis du vil klage på kjøpet ditt, kan du kontakte Lasse Simoni eller Peter Christensen via info@stigefabrikken.no.

Hvis vi ikke lykkes med å finne en løsning, kan du sende en klage til: EU-Kommissionens online klageportal her - http://ec.europa.eu/odr

Standard avbestillingsskjema
(Dette skjemaet fylles ut og returneres kun, hvis angreretten er gjeldende. Merk, at alle retursaker bes meddeles skriftelig, før varen sender i retur, da enkelte varer ikke mottas på 1412 Sofiemyr)


::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Til: Stigefabrikken.no, 1412 Sofiemyr


Jeg/vi kunngjør herved at jeg/vi ønsker å utøve angreretten som gjelder i forbindelse med min/vår kjøpsavtale for følgende varer: [beskriv vare], ordrenummer [sett inn ordrenummer], bestilt på [sett inn dato].

Kjøpers navn: [sett inn navn]
Kjøpers adresse: [sett inn adresse]
Dato: [sett inn dato]

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Vilkårene ble sist oppdatert 27. september 2023.