Kottdører

Kottdører

Hos Stigefabrikken.no så finner du et bredt utvalg av kottdører i høy kvalitet, til markedets beste priser. Du velger selv om du ønsker en kottdør med isolering, hvordan den skal se ut og om den skal lages etter bestemte mål. Hos oss er mulighetene mange, og hvis du er i tvil om hvilken kottdør du skal kjøpe, så kan du kontakte kundeservice, som alltid er klar med kyndig assistanse.

Laster inn...

8 Produkter

Set Descending Direction
per side

Relaterte kategorier

Kottdør kjøpeguide

Slik velger du den rette kottdøren

Hva er en kottdør?

De fleste kottdører brukes, slik at skorsteinsfeiere, elektrikere m.m. kan inspisere bak veggene. Det er også mange som bruker kottdørene til mindre oppbevaringsrom eller som tilgang til et uutnyttet loft e.l.

Hvor stor skal min kottdør være?

Størrelsen på kottdøren avhenger av hvor stort hull du kan lage i veggen inn til skunken. Som utgangspunkt skal hullet være minimum to centimeter bredere og to centimeter høyere enn kottdørens utvendige karmmål. Les mer om mål og dimensjoner her.

Kan jeg få en kottdør på spesialmål?

Har du ikke mulighet for å ramme hullmål, som passer med et av våre standardmål, lager vi gjerne en kottdør på spesialmål. Send oss dine mål og dimensjoner, samt ønsker til isolering m.m. Så sender vi et uforpliktende tilbud i retur. Les mer om kottdører på spesialmål her.

Isolert kottdør: Hva er u-verdi?

Kottdørens u-verdi er et utrykk for kottdørens evne til å isolere. Jo lavere u-verdi, desto bedre isolering. Les mer om kottdørens isoleringsevne her.

Kan en kottdør være lydisolert?

Ja. Har du f.eks et brummende varmeanlegg, en summende el-styring e.l. bak kottdøren, er det en god ide å velge en modell, som er lydisolert. Les mer om lydisolering av kottdører her.

Mål og dimensjoner: Hvor stor skal en kottdør være?

Som utgangspunkt er det ingen minimumskrav du skal møte, når du velger en kottdør. Størrelsen på luken avgjøres av dine ønsker og behov: Skal luken brukes til inspeksjon, som tilgangs vei eller noe helt annet?

Skal du skifte ut eksisterende luke, vil det gi mening å bestille en kottdør med samme utvendige karmmål som den eksisterende løsning. Med det kan du være sikker på at den nye kottdøren passer.

Ønsker du en større kottdør, kan du undersøke, om hullet fra den eksisterende løsning evnt kan utvides. Ønsker du derimot en mindre kottdør, krever det, at hullet kan gjøres mindre samt en masse sparkel- og malerarbeid.

Når du skal velge din kottdør, er det spesielt tre mål og dimensjoner du skal være oppmerksom på.

Udvendig karmmål

Kottdørens utvendige karmmål er det mål, kottdøren produsert i. Skal den nye kottdøren erstatte en gammel, kan du måle karmen på den gamle og bestille en ny i samme størrelse. Har du kun et hullmål, kan du finne det utvendige karmmål, ved å trekke ca to centimeter fra hull-målet (både bredde og høyde). Dermed får du plass til å få kottdøren på plass.

Hullmål

Hullmål er målet på selve hullet, du har i veggen. Har du allerede kjøpt kottdør, og skal til å lage hullet i veggen, bør du regne motsatt. ift eksempelet ovenfor. Har du et hullmål på 122 x 172, bør du ha en utvendig karmstørrelse på 120 x 170 cm.

Rammens dybde

Mange ganger spiller rammens dybde ikke så stor rolle, fordi de fleste vegger er tykkere enn våre rammer. Du bør likevel måle veggdypden opp, før du bestiller en av våre dype termolemmer, som kan risikere å være for dyp ift. en tynn gipsvegg e.l.

Kottdør på spesialmål: Slik gjør vi

I samarbeid med to danske fabrikker har vi mulighet for å produsere kottdører på akkurat de mål, du ønsker. Alt fra en bitteliten kottdør til en litt større, som du kan bruke som tilgangs vei.


Fyll ut dette skjema og beskriv ønskene og behovene dine - så vender vi tilbake til deg med et uforpliktende tilbud innenfor 24 timer i hverdagene.

Bestiller du en kottdør på spesialmål, er leveringstiden ca 14 dager.

Kottdør med isolering

Kottdører fås både med og uten isolering. Skal din luke brukes i gangen, verkstedet eller i et oppbevaringsrom på loftet, spiller det kanskje ikke så stor rolle om kottdøren er isolert eller ikke. Men om den skal brukes på et barnerom eller i hovedetasjen er det nok en god ide å velge en dør som er isolert.

U-verdi og varmetap

Isoleringsevnen på produktene i denne kategori er angitt som U-verdi. U-verdien sier noe om kottdørens evne til å holde på varmen, idet den forteller oss hvor stort varmetapet er. Du bør derfor alltid gå etter en så lav U-verdi som mulig, hvis du ønsker en god isoleringsevne.

Lydisolert kottdør

er begynt å bruke kottet/luken som et slags teknikkrom, hvor spillemaskiner, eksterne hardisker, el/tavler osv kan oppbevares i. Disse maskinene har det med å gi en summelyd, som kan være irriterende å høre på i lengden. I slike tilfeller kan det være godt å ha en lydisolert kottdør.

Har kottdøren din en lav U-verdi, er det også vanlig at den vil ha en god lydisolering. Det finnes likevell kottdører som har en god lydisolerende evne. Kontakt vår kundeservice for mer informasjon.

Montering av kottdører: Gjør-det-selv eller ikke?

Uansett om du velger å montere den nye kottdøren din eller få hjelp til det, er det veldig viktig at du har tungen rett i munn for å få en perfekt montering. De fleste hus har gjennomtrekk i skunken, noe som betyr at om man feilmonterer kottdøren, vil det bli trekk i rommet den er montert i.


Er du i tvil om hvordan din kottdør skal monteres, guider vi deg gjerne slik at du unngår trekk og/eller henviser til en lokal snekker i ditt område, som kan hjelpe med å få lukket riktig rundt kottdøren.

Hvilken kottdør skal man velge?

Er du fortsatt i tvil om hvilken kottdør du bør velge? Kontakt vår kundeservice og fortell oss litt om dine ønskemål, isoleringsevne og kottdørens utseende generelt.


Hvis kottdøren ikke skal brukes i et spesielt rom, som krever brannluke, er det fritt frem å velge i mellom de mange forskjellige modellene vi har på hjemmesiden.

ER det krav om brannsikring, ber vi deg om å notere dette. Så sørger vi for, at du innen noen få uker vil motta en kottdør av topp kvalitet.