Stiger

Stiger

Hos Stigefabrikken.no har vi Norges største utvalg av stiger fra kjente merker som Zarges, Jumbi, Wibe, Silkeborg Stigefabrik m.fl. Du finner alt som du har bruk for, i vårt store utvalg av trappestiger, hemsstiger, wienerstiger, alustiger, teleskopstiger, lettvektstiger, foldestiger og mange andre stige modeller. Hvis du har spesielle ønsker eller behov i forbindelse med spesialmål, prosjektsalg eller lignende, så er du velkommen til å kontakte kundeservice på telefon, chat eller epost. Vi er alltid klar til å hjelpe.

 
Laster inn...
 
 

Stige kjøpeguide

Slik velger du den rette stigen

Hos Stigefabrikken.no har vi Norges største utvalg av stiger. Du finner alle slags godkjente stiger i aluminium, glassfiber og tre. Vi har stiger fra kjente merker som Zarges, Wibe, Jumbo, Silkeborg Stigefabrikk, Telesteps m. fl. Felles for alle våre stiger er, at de er godkjent i henhold til europanormen EN131, og du kan være helt trygg når du kjøper din nye stige hos oss.

Ofte stilte spørsmål

Hvor lang stige har jeg bruk for?

Har du bruk for hjelp til å finne den rette stigen til deg selv eller din bedrift, hjelper vi deg veldig gjerne. Ingen oppgave er for stor eller liten. Hos Stigefabrikken har vi et stort fokus på stiger, og vi har bygget oss en stor kunnskap om våre produkter. Se vårt varierte utvalg av godkjente stiger her.

Hvilke mål og lengder kan jeg kjøpe hos Stigefabrikken.no?

Stigefabrikken.no selger alle slags lengder og mål av stiger: 4 meter, 8 meter, 12 meter og mange fler. Har du ønsker om spesialmål, klarer vi det også. Du finner alt fra den minste 2 trins eller 3 trins stige over de lengre 7 og 8 trins stiger til de profesjonelle skyvestiger på 10 og 12 meter. Se alle typer stiger i vårt utvalg her.

Hvilke merker kan jeg velge mellom?

Vi har Norges største utvalg av stiger fra kjente merker som Zarges, Jumbo, Wibe, Silkeborg Stigefabrikk mm. Standardsortimentet kan du kjøpe direkte i nettbutikken, og hvis du har spesielle ønsker til spesialmål eller lignende, sitter vi klar med telefonen. Se alle typer stiger i vårt utvalg her.

Hva er best, en stige i aluminium eller glassfiber?

Det avhenger av formålet. Skal du for eksempel bruke stigen til elektriker-arbeid, vil mange foretrekke en lett glassfiberstige, som ikke fører strøm. En stige i aluminium er til gjengjeld veldig allsidig, og det finnes alu stiger til alle behov. Se hele vårt utvalg av stiger her.

Hvor høyt må man jobbe fra en stige?

Svaret avhenger bl.a. av stigens type. Det skilles mellom “løse stiger” og “faste stiger”. Du kan raskt sette deg inn i de vanligste reglene for bruk av stiger i vår guide til regler for bruk av stiger, eller se vårt store utvalg av forskjellige stiger her.

Kan jeg sette en stige mot en takrenne?

Når du for eksempel renser takrenner skal du unngå å sette stigen din direkte mot takrennen. Støtt stigen i steden mot rennekrokene eller legg et brett i takrennen, som stigen kan støtte på, så takrennen ikke blir bøyd. Se alle Stigefarbikken.nos stiger og tilbehør til stiger her.

Forskjellige stiger til forskjellige behov

I et tradisjonelt byggemarket finner du et typisk ett, to eller tre produkter innen for hver stigetype, som er kategoriseret God, Bedre, Best. Hos oss finner du opp til 30 forskjellige modeller innen for de enkelte stigetypene, noe som gir deg muligheten til å velge den helt rette stigen til enhver arbeidsoppgave.

Stige eller stiger?

Om du er en gjør-det-selv mann og søker en enkel stige til hjemmet eller er en facility manager på utkikk etter nye stiger til en større produksjonsvirksomhet, er hjelpen rett ved hånden. Har du bruk for å hjelp til å finne det rette produkter, sitter vi klare med telefon, mail og chat til å hjelpe deg helt i mål med innkjøpet ditt. Kontakt vår kundeservice på telefon eller e-mail. Ingen oppgave er for liten eller for stor.

Tilbehør og reservedeler

I tillegg til Norges største utvalg av stiger, har vi også et bredt utvalg av stigetilbehør og -reservedeler. Vi leder det fulle tilbehørsprogram fra alle de merker vi har, og kan derfor være behjelplige med alt fra nye stigesko, bånd til wienerstiger og kombistiger til trappestiger m.m.

Søker du tilbehør eller reservedeler til en eldre stige som ikke finnes på vår hjemmeside, hjelper vi naturligvis så godt vi kan med å finne det du søker etter. For å kunne finne frem til tilbehør og reservedeler, så trenger vi å vite stigens varenummer, som gjerne står på et klistermerke på en av stigens to vanger. Ytterligere, er det til stor hjelp, om du legger ved et bilde av stigen.

Rådgiving om stiger

Motsatt av mange andre nettbutikker, har vi valgt utelukkende å selge og fokusere på det vi er aller best til; nemlig, sikkerhet i høyden. Vi har bygget opp stor kunnskap om de produktene vi selger - og svarer daglig på alle mulige og umulige spørsmål om kjøp og bruk av stiger.

Har du eller din bedrift behov for rådgivning om valg av den rette model/type, riktig bruk av stiger, sikkerhet på arbeidsplassen eller lignende, hjelper vi gjerne. Vi holder stigekurs, utfører stigeundersøkelse, og kommer også gjerne ut og underviser på uddannelsesinstitiusjoner, og hvor det ellers måtte være viktig for personer å lære om sikker bruk av stiger.

Husk sikkerheten

Mange billige stiger som har konstruksjonsfeil og feil materialsammensetning, kan være livsfarlige å bruke. Derfor er det viktig å velge en stige som er godkjent av arbeidstilsynet og lever opp til gjeldende Europeiske standarder.

Spesielt ved kjøp av aluminium-stiger er det viktig, at du har kvalitet og sikkerhet i øyet. Billige stiger av aluminium får fort slitasjeskader og blir ødelagte, som i verste fall kan føre til personskader. Det er viktig, at en aluminiumsstige er forsterket på strategiske steder, at trinnene er nuppete eller er belagt, siden aluminuim fort blir glatt når det blir vått, i tillegg til at stigen enten har gummisåler eller også har grep under beina for å forhindre utsklidning.

Det skjer ofte ulykker på stiger hvert år. Før dere bestemmer dere for å bruke en stige til jobben, skal dere vurdere om det er mer trygt å bruke et stillas, eller en lift eller en annen sikker plattform.

Det gjelder også hvis dere skal bruke en stige til en jobb ute hos en kunde. Så skal arbeidsgiveren sørge for, at arbeidsforholdene er forsvarlige, for eksempel at arbeidsstedet innrettes slik at arbeidet på stigen kan foregå trygt og sikkert. Stiger må brukes til kortvarig arbeid og med arbeid som skiftevis foregår fra stige og bakke. Hvis arbeidet ikke overstiger en tredjedel av arbeidsdagen.

Den enkelte perioden, som jobbes fra stige, bør ikke overstige 30 minutter.
Stiger må kun brukes hvor underlaget er stabilt og fast. Stigen skal flyttes under arbeidet, sånn at det ikke er nødvendig å strekke lenger enn en armlengde ut fra stigen. Når man utfører arbeid på stiger må man ikke gå lenger opp enn det tredjeøverste trinn.

Man må ikke jobbe på stiger i mer enn 5 meters høyde, det er noen unntak, f.eks med montasje av betongelementer. Man må kun bruke verktøy, som kan brukes med èn hånd, og verktøy og deler som bæres på stiger, skal være lette og enkle og håndtere.

Vi fører utelukkende sikkerhetsgodkjente stiger, og du trenger slettes ikke å være bekymret når du handler hos oss. Allikevel er du naturligvis alltid velkommen til å kontakte oss, dersom du skulle ha noen spørsmål om valg av stige og/eller sikkerhet med arbeid i høydene.

Stige regler: Sånn er reglene..

Både du og stigen din skal følge reglene i de Europeiske standardene EN131, som i 7 deler beskriver alt fra produsentens krav til prøving og markering av produktene til bruksanvisning for de enkelte stigetyper. Vil du lese mer om regler for bruk av stiger, har vi laget en guide her under.

Stigekontrol / stigeundersøkelse

Arbeidstilsynet krever at du kontrollerer stigene dine minst en gang om året. En stigeundersøkelse består av en grundig gjennomgang for skader og defekter samt korrekt markering av stigene. Alle observasjoner føres inn i en loggbok og stigene blir markert etter kontroll.

Hvem kan kontrollere stiger?

Arbeidstilsynet skriver:”Stiger skal undersøkes grundig etter leverandørens instruksjon av en sakkyndig person."

En sakkyndig person beskrives flere steder som en person, som har kjennskap til produktets tekniske oppbygging og funksjon, har mottatt opplæring i service og vedlikehold av stiger og har kjennskap til Arbeidstilsynets sikkerhetskrav til produktene, spesielt vedrørende bruk og korrekt merking.

Stige, stillas eller lift?

Skal du bruke begge hendene til å jobbe i mange meters høyde, kan det av og til være, at et stillas eller en lift egner seg bedre til oppgaven. Er du i tvil, gir vi gjerne noen gode råd.

Unngå bry - Sikker betaling og rask levering

Ved å handle i vår webshop slipper du for alt stresset som er forbundet med å kjøpe stiger i byggemarkedet eller trelasten, samtidig med at du har tilgang til et sortiment, som er mye større enn i de fleste fysiske butikker. Når du har funnet den rette stigen du ønsker å kjøpe, slipper du til og med for å stå i kø ved kassen - og for å finne en måte å få fraktet den nye stigen din hjem på. Vi leverer direkte til din private- eller bedriftsadresse.

En stor del av våre varer leveres fra dag til dag hvis du bestiller innen klokken 12.00. Har du bruk for ekspress-levering, er der også en mulighet for dette mot et mindre gebyr. Har du selv mulighet for å hente varen, koster det selvfølgelig ikke ekstra. Avhenting kan kun skje med avtale.