Set Descending Direction
Vise som Rutenett Liste

2 Produkter

per side

Oftest stillte spørsmål om Brannstiger og redningsstiger

Hva er en brann -og redningstige?

En brann eller redningsstige er en brannfri/røykfri flugt vei, hvis det skulle oppstå brann eller andre farer i din bolig. Det finnes flere forskjellige smarte løsninger. Blant annet foldbare løsninger, som monteres på husveggen. Denne typen stige er nesten ikke synlig, og kan føres i samtlige RAL-farger så den matcher nettopp ditt hus.

Gir en brannstige andre tilgang til boligen?

Nei. En brannstige kan KUN utløses ovenfra eller på etasjeskillet. Den er derfor sikret mot innbruddstyver, og at uvedkommende skulle få tilgang til et åpent vindu.

Hvordan brannsikrer jeg best min bolig?

En brukbar flugtvei skal ikke kun være fri for flammer, men også fri for røyk. En brannstige monteres på husveggen og brettes ut ovenfra. Stigen utløses på sekunder ved hjelp av en utløsersplint. Du kan også benytte en rebstige, som festes i vinduskarmen med kroker.

Hvilke regler gjelder for brannstiger?

Kravene til rømningsveier som gjelder for din bolig kommer an på når boligen ble bygget. Det kan være forskjell på kravene som gjaldt den gang, og kravene som gjelder i dag. Det er fortsatt kravet fra byggetidspunktet som gjelder. Rømningsveien fra boligen skal enten føre ut til det fri eller føre til et brannsikkert sted eller føre til en rømningsvei (korridor) med to uavhengige rømningsretninger. I praksis betyr dette at korridoren skal ende ut i det fri eller i to forskjellige trapperom som igjen fører til det fri. Husk at dette gjelder for både hjemme og på hytta.

Hvor mye plass tar en brannstige?

En brannstiger tar ikke mer plass enn takrenner. Så dette vil ikke påvirke husets utseende. Brannstigene produseres dessuten i alle RAL-farger, så stigen kan matche nettopp din bolig.