Hemsstiger
Hvis du leter etter en hemsstige til barnas rom, soveværelset eller hytta, så kan vi hjelpe deg med å finne en kvalitetsløsning som passer til behovet ditt. Du kan velge mellom enkle stiger i naturtre med uttrekksbeslag, som fyller minimalt i rommet og kraftige trappeløsninger i alle regnbuens farger, som blir en viktig del av innretningen i rommet. Hvis du er ute etter hemsstiger i spesialmål, så kan vi selvfølgelig også hjelpe deg med dette.
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
-
Varianter(Lodret højde, Repos m )
Relaterte kategorier
Hemsstige kjøpeguide
Slik velger du den rette hemsestigen
Er det første gang du skal kjøpe en hemsstige, melder det seg muligens en hel rekke spørsmål for ditt kjøp. Her nede har vi samlet en liste av de mest stilte spørsmålene forbundet med kjøp av hemsstige, samt en rekke gode råd du muligens kan bruke.
Oftest stilte spørsmål om Hemsstiger
Hvor høy skal hemsstigen være?
Ettersom hemsstigen kun skal brukes på et sted, kan du lett regne ut målet for stigen. Vi har både stiger med standardmål og spesielt tilpassede mål. Se de forskjellige størrelsene og mål i utvalget her.
Hva er fordelene med en hemsstige?
En hemsstige er først og fremst sikker å gå på sammenlignet med en løs enkeltstige. Dessuten er den billig i pris sammenlignet med en trapp. Se utvalget av hemsstiger her.
Hvilken hemsstige skal jeg velge?
Det er en god idé å vurdere materiale, bredde og dybde samt hvor dyp stigen skal være. Tenk også på designet, da du kommer til å se hemsstigen tit. Ta en kikk på hele utvalget her.
Hvor mye koster en hemsstige?
Du kan få en hemsstige fra omkring 750 kr. Prisen varierer naturligvis etter materialvalg og mål. Se utvalget av hemsstiger her.
Mål og dimensjoner: Hvor høy skal en hemsstige være?
Normalt vet man akkurat hvor høy den hemsstigen man skal bruke, skal være. I motsetning fra frittstående stiger, som skal kunne brukes til mange formål, derfor bør det være lettere å fastslå den rette høyden for en hemsstige.
Våre hemsstiger finnes i flere forskjellige høyder - og vi tilpasser dem også gjerne til deg, hvis standardmålene ikke skulle passe. I mange tilfeller vil du selv kunne justere høyden på hemsstigen din, dersom det kun dreier seg om noen centimeter. Kjøper du en ubehandlet hemsstige, kan du med en god sag selv tilpasse høyden - her skal du være oppmerksom på at din reklamasjonsrett bortfaller ved egne modifiseringer av stigene.
Fordeler og ulemper ved hemsstiger
Hvorfor velge en hemsstige fremfor en ganske vanlig enkeltstige? Hos Stigefabrikken.no pleier vi å si, at man med hemsstiger får fordelene fra en enkeltstige og en trapp i én og samme stige: En hemsstige er lett og mobil (som en enkeltstige) og har dype, sikre trinn (som en trapp) å trå på. Her nede har vi laget en liste med fordeler vi ser med hemsstige:
Fordeler med en hemsstige
- Trygg å gå på - hemsstigen har dypere trinn enn tilsvarende enkeltstiger
- Fin å se på - det ubehandlet tre er flott og elegant og passer inn i ethvert hjem.
- Billig i pris i forhold til. trapper - hemsstigene er vesentlig billigere enn tilsvarende trappeløsninger.
Ulemper med en hemsstige
- - Størrelse - hemsstigens størrelse gjør dem mindre mobile enn de mindre enkeltstiger
- Fast inventar - hemsstigen lar man som regel stå ved flytting, da det er sjeldent at størrelsen passer i ditt nye hjem.
Bruksområde av hemsstiger
Én av de viktigste fordelene, som er med hemsstigen, i forhold til de litt mindre og spinklere stigene er helt klart sikkerheten. De dype trinnene som er på en hemsstige gir et godt trå-areal, som gjør det lett å holde balansen på, enten du er liten eller stor. Samtidig er hemsstigen vesentlig mer stabil, enn hva man skulle tro.
Velger du en hemsstige med beslag, kan du være helt sikker på, at stigen ikke flytter seg mens du står på den.
Det er også mulighet for å kjøpe både gelender og beslag til hemsstige separat, men står du i mellom å kjøpe en ny stige til hemsen, kan du med fordel kjøpe det hele samlet. Velger du en hemsstige med uttrekk, inkluderer stigen et uttrekksbeslag, slik at du kan flytte den til en loddrett posisjon, så den fyller minimalt i rommet.
Ingen ømme føtter
To spørsmål vi hører om igjen og om igjen, er som barna kommer til å få flis i føttene når de klatrer opp en hemsstige. Her er det et tydelig svar, uansett hvilken hemsstige fra vårt sortiment: Nei, det gjør de ikke. Treet er behandlet slik at du ikke risikerer å få flis i fingre eller føtter under bruk. Det andre spørsmålet folk spør, er om trinnene er dype nok til ikke presse for hardt i baugen når man tråkker opp på dem. Her er svaret også nei, til og med hvis du bruker skostørrelse over 48. For barneføtter og voksne med skostørrelser opp til 48, er det null problem å klatre opp og ned av våre hemsstiger. Trinndybden står til og med oppført med hver stigemodell, så du har muligheten for å teste innen du kjøper.
Før du kjøper en hemsstige
Akkurat som ved bruk av andre stiger, er det viktig at du sørger for, at underlaget hemsstigen skal stå på, er jevn og fast. Skal stigen stå trygt og godt, er det til og med viktig at veggen den skal stå opp mot er lik. Er du i tvil, vil et vaterpass raskt kunne fortelle deg om hemsstigen ville kunne stå godt i ditt hjem.
Hvordan skal hemsstigen se ut?
Som du kanskje har sett, så har vi en hel haug forskjellige modeller her på siden, fra flere kjente merker som Dolle, Silkeborg Stigefabrikk, Laggo, Fakro hemsstige m.m. Siden man ofte kommer til å se hemsstigen flere ganger om dagen, er det viktig å gjøre seg noen tanker om designet. En stige virker kanskje veldig simpel - men vi anbefaler likevel at du tar stilling til om stigen skal ha uttrekk-beslag, hvilket materiale den har være laget i, hvor bred og dyp den skal være osv.
Har du spesielle ønsker eller behov i forbindelse med din utforming av hemsstigen, hører vi gjerne fra deg. Vi tilpasser gjerne våre stiger, slik at de passer inn til ditt hjem. Med dette må du påregne ekstra leveringstid, siden det også er spesialprodusert, vil prisen nok stige en smule. Men til gjengjeld får du en løsning som er skreddersydd dine ønsker og behov.
Materialer
De fleste hemsstiger blir produsert i ubehandlet furutre, men du har også mulighet for å velge andre tresorter som bjørk, eik, ask eller til og med mahogni. Har du for eksempel møbler eller gulv i eik, vil det se veldig godt ut som stigen til hemsen er laget i samme flotte tresort. For mer informasjon om våre tresorter, bes du om å ta kontakt med vår kundeservice.
Hva koster hemsstiger?
Prisene for våre hemsstiger varierer veldig, alt avhengig av dimensjoner og materiale. En hemsstige høres kanskje mer voldsomt ut en bare en enkeltstige i tre, men den er bredere og har dypere trinn, som gjøre at det er en mer sikker og trygg løsning. I tillegg er det en simplere versjon av en hemstrapp.
Pris skal ikke være den viktigste parameteren når du velger en hemstrapp eller -stige. Sikkerhet skal alltid komme først, og skal ungene opp og ned fra hemsen mange ganger daglig, er det viktig at trinnene er dype, og at barna kan føle seg trygge når de kravler på dem. Det samme gjelder også naturligvis ved bruk av stiger og trapper på arbeidsplassen.