Leidere

Leidere

Uansett om du er på jakt etter en leider til innendørs eller utendørs bruk - til montering på murstein, betong eller i tre, så har vi en løsning som passer til deg. Alt du skal gjøre er å fortelle oss om de ønsker og behov som du har, i formularen under, og deretter vil du bli kontaktet innen 24 timer (mandag- fredag) med produktforslag og et uforpliktende tilbud på en ny leider. Vi sørger selvfølgelig for at den lever opp til den nødvendige standard.

Laster inn...

Relaterte kategorier

Ofte stilte spørsmål om leidere

Er det første gang du kjøper en leider, har du kanskje noen spørsmål rundt om valg av den riktige løsningen; mål, dimensjoner, regler, forskjellen på de forskjellige modellene, montering osv. Nedenfor har vi samlet en rekke av de oftest stilte spørsmålene.

Hva er en leider?

En leider beskriver i de fleste ordbøker som en loddrett stige eller en bratt trapp. Hos Stigefabrikken.no AS kaller vi også våre leidere for veggstiger eller faste stiger.
Les mer om bruksmulighetene her

Hvor høy skal en leider være?

For å sikre deg at din nye leider kommer i den rette størrelse, er det viktig at du opplyser de helt riktige målene på fasaden din. Så sørger vi for å sette sammen den helt riktige løsningen. Velger du en standardløsning, bør du velge nærmeste hele meter. Les mer om mål og dimensjoner her her.

Når skal man ha ryggbøyle på en leider?

For en fallhøyde på 3 meter eller over, anbefaler vi alltid å ha fallbeskyttelse i form av fallsikring eller ryggbøyle. Uansett leiderens formål. Det kan være situasjoner og formål, som ikke krever bruk av fallbeskyttelse før leideren måler 5-6 meters høyde. Les mer om mål og dimensjoner her.

Leider regler: Hvordan er reglene?

For at vi kan opplyse reglene for din løsning, er vi nødt til å vite hvor og hvordan din leider skal brukes. Er det snakk om en leider for vedlikeholdelse, en fluktvei, eller skal leideren brukes som adgang til maskiner og maskinanlegg? Les mer om reglerne her.

Hvilken leider skal jeg velge?

Hos Stigefabrikken.no AS har vi leidere i aluminium (natur el. andolisert), rustfritt stål, galvanisert stål og glassfiber. Hvilket materiale du skal velge, avhenger igjen av stedet leideren skal stå, samt formålet den skal tjene. Les mer om valg av modell og materiale her.

Bruksmuligheter

Leidere er spesielt brukervennlige som adgangsvei eller som fluktveisløsning på større bygg, maskinanlegg, på byggeplasser og lignende, hvor det er behov for en fast stigeløsning, hvor sikkerheten er på plass og orden. Vi har blant annet levert leidere til beboelses-eiendommer produksjonsanlegg, haller, havneanlegg, lager og logistikksentre m.m.

Mål og dimensjoner

Sørg alltid for å måle opp så nøyaktig som mulig før din bestilling. På den måten får du den beste og mest sikre løsningen. Velger du en standardløsning, bør du velge nærmeste hele meter og selv tilpasse stigen ved montering.

Uansett materialvalg, vil stigen være på ca 50 cm bred. Velger du en leiderløsning med ryggbøyle, har den som utgangspunkt en diameter (Ø) på 700 mm, og den får også i aluminium natur, anodisert aluminium, galvanisert stål eller i rustfritt stål.

Slik er reglene

Hos Stigefabrikken.no konfigurerer vi våre leidere i henhold til DIN 18799-1. Faste stiger til bygninger, DIN 14094-1 Brann -og redningsstiger eller EN 14122 Permanente adgangsveier til maskiner og maskinanlegg.

Reglene for din leider avhenger av hva du skal bruke den til. Er du i tvil, sitter vår kundeservice klar ved telefon, chat og e-mail mandag til fredag.

(Du kan også finne, lese og laste ned diverse standarder og regler her.)

Modeller og materialer

Stigefabrikken.no har Norges største utvalg av leidere fra kjente merker som Zarges, Wibe, Jumbo, Silkeborg Stigefabrikk m.m. I tillegg har vi et bredt utvalg av tilbehørsprodukter, noe som gjør oss i stand til å levere nøyaktig den løsningen du har bruk for.

Skal din nye leider for eksempel sikres mot ubudne gjester, har du mulighet for å legge til en låsbar plattform, en avtagbar bunn-stige, eller et bur rundt bunnen av stigen

Montering av leider?

Er du i tvil om hvordan din leider skal monteres, hjelper vi også gjerne med det. I samarbeid med en rekke monteringspartnere landet rundt, tilbyr vi montering av stiger og trapper til overkommelige priser ved kjøp av stiger hos oss.


For at vi kan komme med et prisforslag, bes du om å sende et par ord om ditt prosjekt, i tillegg en prosjekttegning eller bilder av stedet hvor leideren skal monteres. Deretter vender vi tilbake med et uforpliktende tilbud på din nye leider innenfor 24 timer (på hverdager).