Multistiger

Multistiger

Multistigen er populær blant private gjør-det-selv folk, samt håndverkere med forskjellige fagområder. Det som gjør stigene i denne kategorien så populære, er at de har flere anvendelsesmuligheter. De kan nemlig brukes som enkeltstiger eller skyvestiger, samtidig som de også kan stilles opp som en frittstående wienerstige. Hos Stigefabrikken.no har vi Norges største utvalg av multistiger fra kjente merker som Zarges, Wibe Ladders, Skepphultstegen med flere.

Laster inn...

7 Produkter

Set Descending Direction
per side

Relaterte kategorier

Multistige kjøpeguide

Slik velger du den rette multistigen

Ofte stilte spørsmål om multistiger

Er det første gang du skal kjøpe en multistige, er det helt sikkert en rekke spørsmål, du ønsker svar på, før kjøpet ditt.
Nedenfor har vi samlet en liste over de mest stilte spørsmålene om multistiger, så du forhåpentligvis kan finne svar på akkurat det du søker før ditt kjøp.

Hvor høy skal en multistige være?

Er du i tvil om hvor høy din multistige skal være, kan det være en god ide å holde en tommestokk opp mot gjenstanden du skal nå. Sørg for å holde tommestokken i en normal arbeidshøyde. Avstanden fra hånden din til gjenstanden du skal nå, er lik ståhøyden på din multistige. Les mer om multistige mål og dimensjoner her.

Kan man få en multistige med plattform?

Det er mange som forveksler multistiger og foldestige, siden de begge er “multifunksjonsstiger” og har en foldemekanisme. Multistiger har ingen plattform - det har foldestiger derimot. Hos Stigefabrikken.no har vi både multi- og foldestiger fra kjente merker som Zarges, Wibe, Jumbo m.fl.

Hvilke materiale kan man få multistiger i?

De aller fleste stigetyper kan fåes både i aluminium, glassfiber og tre. Hos Stigefabrikken.no fører vi utelukkende alu-multistiger, siden de tåler ekstremt mye, og er lette å bære på i forhold til tilsvarende stiger i tre.

Hvilken multistige skal jeg velge?

Hos Stigefabrikken.no har vi Norges største utvalg av multistiger, og det kan virke vanskelig å se forskjellen på de mange forskjellige modellene ved første øyekast. Nederst på kategorien “multistiger” har vi laget en kjøpeguide, og på hver produktside kan du lese om forskjellene på de enkelte stiger. Les mer om de forskjellige merkene og modellene her.

Mål og dimensjoner

Når du skal kjøpe en multistige, er det som utgangspunkt fire mål og dimensjoner du bør kikke på: Max utskutt lengde, sammenbrettet lengde/transportmål, Max utskutt wienerstige-høyde, og stigens bredde. Disse dimensjonene finnes på produktsidene eller ved hendvendelse til vår kundeservice per telefon, chat eller e-mail

En multistige er en smart stigen, siden den kan tilpasses hver enkelt arbeidsoppgave.
En fullt utskutt multistige på 6,4 meter kan også brukes som wienerstige i en leilighet med 3 meter til loftet og motsatt.

Når du velger din multistige, er det en god ide å tenke på arbeidsoppgavene den skal brukes til. Det er nemlig ingen grunn til å velge en stige som er høyere (og tyngre) enn nødvendig.

Er du i tvil, bør du velge en stige som kan bli en smule høyere enn det du har bruk for ved førstkommende arbeidsoppgave.

Slik er reglerne

Generelt gjelder det for bruk av alle løste stiger, at du alltid skal lese bruksanvisningen, som enten er vedlagt forsendelsen av stigen, eller står beskrevet med bilder på en av stigens ben.

Når du bruker en multistige, er det viktig at du setter deg inn i reglene for den typen stigen skal brukes som. Det er faktisk forskjell på om du bruker multistigen som en frittstående stige eller som en enkelt- eller skyvestige.

Ved bruk av multistiger, brukt som enkelt- eller skyvestige, er det reglene for anliggende stiger som gjelder, ved bruk av multistigen som en frittstående stige, er det reglene for bruk av frittstående stiger som gjelder.

For frittstående stiger gjelder det bl.a. at du ikke må stå på de to øverste trinn av stigen, og for anliggende stiger gjelder det at stigene skal stilles opp med den rette hellingen/vinkelen, normalt 65-75 grader. .

Merker og modeller

Det er mange forskjellige merker innen multistiger. Hos Stigefabrikken.no har vi valgt å bære et bredt sortiment fra en rekke av Europas ledende stigeprodusenter;

 • Jumbo A/S
 • Silkeborg Stigefabrik
 • Zarges
 • Wibe Ladders
 • Telesteps

Felles for dem er de tar sikkerhet og kvalitet seriøst, og de enhver har funksjoner og fordeler som gjør dem unike. Noen produserer lette stiger, som er enkle å ha med rundt omkring, mens andre har fokuset på rå slitestyrke, og noen har gått for å lage den bredeste stigen for optimal balanse når den blir brukt.

Fordeler og ulemper med multistiger

Å velge en multistige kan være fristende, siden du får flere stiger i én. Prisen skal aldri være hovedfokus når man skal velge stige, og vi anbefaler derfor å alltid ha dine behov klare før du velger stigetype.

Fordeler med en multistige

 • Flere i én stige - en stige som har flere funksjoner, slitesterke og materiale.
 • Plassbesparende - en sammenfoldet multistige fyller ikke i nærheten så mye som en tilsvarende enkelt- eller wienerstiger.
 • Teleskopfunksjon - De fleste av våre multistiger har teleskopfunksjon, det kan brukes på et ujevnt terreng eller på trappe

Ulemper med en multistige

 • Høy vekt - selvom multistigen ikke fyller mye, veier den en del pga dens mange låser og ledd.
 • Multistiger går lettere i stykker - selv om den er i toppkvalitet, er det flere deler som kan bli slitt eller som kan gå i stykker, enn på tilsvarende enkelt- og wienerstiger.
 • Kjøper du en profesjonell multistige vil flere av slitedelene kunne skiftes ut.

Bruk: Hvorfor velge en multistige? 

Multistigen er et multiredskap, som vil kunne hjelpe deg til topps i mange forskjellige situasjoner. Stigene har mange smarte funksjoner, som gjør dem spesielt praktiske, hvis du ikke har plass til flere stiger i bilen eller der hjemme - men fortsatt har bruk for dens fleksibilitet.

Multistiger kan brukes til mange praktiske gjøremål, og har smarte funksjoner, samt høy sikkerhet. Hvilke forskjellige funksjoner multistigene har, kan du lese mer om på våre produktsider her på Stigefabrikken.no

Er du fortsatt i tvil om å velge den rette stigen eller ønsker du et større multistige tilbud, sitter vi klar til å besvare dine henvendelser per telefon, chat eller e-mail.