Skyvestiger

Skyvestiger

Har du bruk for en lang stige? Her kan du finne 2- og 3-delte skyvestiger, som du kan bruke hjemme i privaten eller i erversmessig forbindelse. Du kan få stiger i aluminium eller glassfiber, som selvfølgelig alle sammen er godkjent og sertifisert jf. relevante standarder. Skyvestiger som er laget i aluminium og glassfiber har den fordel at de er lette å flytte rundt på, og de er derfor velegnet til arbeidsoppgaver som krever at stigen flyttes rundt. Uansett hvilket materiale du velger, kan du være sikker på at alle trinn er laget i antiskli materiale, sånn at du ikke risikerer å gli på stigen.

Laster inn...

13 Produkter

Set Descending Direction
per side

Relaterte kategorier

Oftest stillte spørsmål om Skyvestiger

Hvor høy bør en skyvestige være?

En av skyvestigens mange fordeler er at den kan justeres i højden. Vi anbefaler ikke at man står høyere enn det 3. øverste trinnet, så dette bør man ha med i sine beregninger når man velger høyde. Om du skulle behøve hjelp eller veiledning, da sitter vår kundeservice klar til å hjelpe deg på mail, chat eller telefon.

Når bruker man en skyvestige?

En skyvestige benyttes til utallige oppgaver, grunnet dens justerbare høyde og hvor lett den er å transportere. De fleste private bruker dem dog til vindusvask, maling av gavl eller møne, og som 2 enkeltstiger.

Hva er en skyvestige?

En skyvestige er som utgangspunkt sammensatt av to enkeltstiger. Den kan enten benyttes som en skyevestige eller som 2 enkeltstiger. Så dette er altså en meget fleksibel stige både når det gjelder høyde og bruk.

Hva er forskjellen på en skyvestige og en heisestige?

En skyvestige er som utgangspunkt sammensatt av to enkeltstiger. Den kan enten benyttes som en skyevestige eller som 2 enkeltstiger. Høyden justeres ved å flytte de to stigene lengre eller nærmere hverandre, og låse fast i ønsket høyde. En heisestige justeres ved hjelp av reb i et noe mere avansert heiseystem.

Hva koster en skyvestige?

En skyvestige er en av de rimeligste stigene, men prisen avhenger så klart av høyde, materiale og eventuelt ekstrautstyr. Hvis du skulle ha bruk for hjelp til valg av rett skyvestige, så sitter vår kundeservice klar til å veilede deg på telefon, chat eller mail.

Skyvestige kjøpeguide

Våre skyvestiger er spesielt populære blant huseiere, som har bruk for en all-round løsning, som kan brukes ved rengjøring av takrenner, male hus, plukke frukt osv. Dessuten er det også mange håndverkere som benytter seg av denne type stige. Den er lettere å transportere enn de helt store enkeltstigene. Skyvestigene fås i aluminium, tre og glassfiber, det er også forskjellige modeller å velge mellom. De mest solgte skyvestiger, er i aluminiums- og glassfiber materiale.

Hvor lang skal en skyvestige være?

Hvor lang din stige skal være, kommer veldig an på formålet. Det smarte med en skyvestige, er jo det at den er justerbar, og derfor kan passe inn til flere formål og lengder. Hvis man vurderer en enkeltstige som alternativ, kan du med en skyvestige, være helt sikker på at du ikke kommer til å mangle et par centimeter når du skal opp og jobbe, enn med andre stiger. Med en skyvestige har du alltid både en kort og en lang stige tilgjengelig.

De viktigste vurderinger du skal tenke over når du skal velge høyde på skyvestigen, er om du kommer til å få bruk for å jobbe enda høyere i fremtiden. Du skal også tenke på hvor høyt du har bruk for å komme opp, og eventuelt om du skal bruke den i 2- eller 3- deler, for å oppnå mer fleksibilitet.

En god måte å finne ut av hvor høy skyvestigen bør være, er med å holde en tommestokk opp mot loftet. Avstanden fra din strake arm til loftet, eller gjenstanden du skal nå, er avstanden det skal være fra gulvet til trinnet du skal stå på.

Fordele og ulemper ved skyvestiger

Den største fordelen er selvfølgelig at de kan stilles inn i forskjellige høyder, noe som gjør det mulig å jobbe lett og trygt i mange forskjellige høyder. Det mest populære materiale er aluminium, som ikke veier så mye og er lett å transportere, i tillegg er det lett å rengjør og vedlikeholde.

Skyvestigen i aluminium er spesielt velegnet til håndverkere. Elektrikere er smartere om de velger en skyvestige i glassfiber, siden aluminium leder strøm.

En skyvestige består av flere enkelt stiger, noe som betyr at du ikke trenger å flytte rundt på hele stigen hvis du kun har behov for å nå opp til en viss høyde. En enkeltstige, som tilsvarer skyvestigens fulle lengde, vil mange ganger være umulig å transportere rundt, med mindre den transporteres i en lastebil.

Fordeler med skyvestiger

  • Høydejusterbare
  • Kan deles i enkeltstiger
  • Enkle å håndtere
  • Maksimal rekkevidde
  • Lett å transportere
  • Lengst for pengene

Ulemper med skyvestiger

  • Kan kun brukes som klatrestige (visse modeller kan også brukes som kombistige).
  • Kan være vanskelig å håndtere hvis den er veldig høy.
  • En heisestige kan bedre og lettere indstilles til riktig høyde.

Bruk

Skyvestigens fordel, er at den kan innstilles i forskjellige høyder, noe som gjør den lettere og mer sikkert å jobbe. Måten man stiller den inn på er ikke helt så teknisk og mekanisk som med en heisestige, og noen vil mene at en skyvestige er lettere å jobbe med. Som utgangspunkt er det 2 eller flere enkeltstiger som er satt sammen, slik at man kan justere stigen til ønskelig høyde. En skyvestige kan brukes til en hel del formål, her er noen eksempler på hva de kan brukes til:

Vinduspusser

Uansett om du er profesjonell eller bare skal pusse vinduer et par ganger om året, så er en skyvestige eller en spisstige et klart foretrukket valg, når det skal kjøpes inn stiger. Med en skyvestige er man sikker på at man alltid kan justere og få akkurat den høyden man har bruk for, skal du eksempel kunne på vinduer på flere etasjer, så er det lett å komme opp til både første, andre og tredje etasje, eller hva du skulle hatt bruk for.

Forskjellen på en vanlig skyvestige og en spisstige er det faste spisse toppstykket på stigen, som er forsynet med en gummikloss så du står bedre fast. I tillegg er våre spisstiger produsert med en liten svai i bunnen av stigen, som gir mer stabilitet når du står å jobber på den. Men uansett hvilken stige du velger, kan du være sikker på at du går en godkjent kvalitetsstige, som får deg trygt opp i høydene.

Maling av hus m.m.

Spesielt til utendørs maling, som når man skal opp å male taklistene eller lignende, kan det være veldig viktig at man har en lang stige, som kan innstilles til akkuratt den høyde man har bruk for. Vi syns ikke at verken private gjør-det-selv mennesker eller profesjonelle malere og andre håndverkere skal gå glipp av en god stige, som gir fleksibilitet, sikkerhet og kvalitet på aller høyeste nivå.

Siden man ofte kan bruke skyvestigene som både klatrestige og frittstående stige, gir våre skyvestiger akkurat den fleksibilitet en travel profesjonell skal ha, uansett hvilken oppgave.

Varierende arbeidsoppgaver

Mange håndverkere, malere, vinduspussere, bønder osv har veldig variable arbeidsoppgaver, og derfor skal stigen også selvfølgelig kunne brukes til litt av hvert. Derfor skal du velge en skyvestige, siden du kan tilpasse stigen etter behov, og være trygg uansett om du jobber i 3 m eller 10 m høyde.
Og hvis du en dag skal opp et sted hvor du nødvendigvis ikke har et sted du kan stille stigen opp mot, så kan noen av våre skyvestiger også benyttes som frittstående stiger.

En annen god fordel ved skyvestiger, er at du selvfølgelig også kan skille stigene av, så du kan bruke skyvestigen som 2 enkeltstiger. Du kan altså, hvis det ikke er behov for en stor skyvestige, skille dem fra hverandre, så har du kun en enkelt stige å tenke på, når du skal transportere den til og fra arbeidsplassen.

Før du bruker en skyvestige

Likt som med alle de andre stigetypene, er det visse forhåndsregler man alltid skal huske, når man skal opp å arbeide på en stige. Det er blant annet at man skal huske å sørge for at plasseringen av stigen er sikker, hellingen skal helst være 75 grader, noen stiger skal festes før bruk og underlaget skal være i orden. Den rette helling er spesielt viktig med klatrestiger, og bør alltid ha en helningsvinkel på ca 1:4 eller 75 grader, og hvis stigen har en låsemekanisme, skal den være låst før bruk.

Stiger skal være plassert på et jevnt, planert og stabilt underlag, og derfor er det viktig at stigen ikke plasseres på glatte overflater (som f.eks oljeflekker, is, løs grus o.l.). med mindre du på andre måter sørger for at stigen ikke kan skli.

Når det gjelder festing og avstivning, skal man iht arbeidstilsynet stive av eller feste skyvestiger som er høyere enn 5 meter, frittstående stiger med plattform og knestøtte høyere enn 2 meter og alle andre frittstående stiger som er høyere enn 2 meter. Utover det bør bruksanvisningen leses, slik at man ikke overgår produktets grenser med tanke på maksimal belastning stigen kan holde til. På klatrestiger anbefales det ikke at man står på de to øverste trinn.

Materialer

Skyvestigene er i de fleste tilfeller designet i aluminium, for det gjør at man kan få en ekstremt god holdbar og stabil stige, uten at den kommer til å være for tung. Du kan også finne skyvestiger på vår hjemmeside, som ikke er laget i aluminium, men av glassfiber.

Glassfiber er et materiale som er henvendt til profesjonelle som enten jobber i korrosive miljøer, fuktige miljøer eller på steder hvor stigen skal stå tett på el-arbeid. I tillegg til å være et veldig motstandsdyktig materiale, er glassfiber også utrolig lett, og man får en lang stige som både er lett, solid og fremfor alt, gir god sikkerhet.

Prisene på skyvestiger varierer akkurat som alle andre stiger, av hvilken kvalitet man ønsker, samt hvor lang man ønsker den skal være. Selv de billigste skyvestiger du finner her på hjemmesiden, er kvalitetsmessig langt bedre enn de billigere stiger fra de store byggemarkeder og supermarkeder, og henvender seg spesielt til kvalitetsbevisste gjør-det-selv folk.

Er man på jakt etter trestiger, avhenger dette selvfølgelig også av kvalitet og lenge, men også om du ønsker den 2-delt eller 3-delt. Glassfiber-stigene er typisk litt dyrere enn de andre to materialet, og finnes i mange forskjellige lengder og i 2 forskjellige kvaliteter fra henholdsvis Avanti og Wibe Ladders.

Vi er sikre på, at uansett hvilke behov du har til din stige, og hvor store og mange du skal bruke, at vi alltid kan finne en god løsning til deg. Og skulle du være i tvil om stige valg, er vi alltid klar til å rådgi, enten over telefon email, eller på vår chat her på hjemmesiden.