Teleskopstiger

Teleskopstiger

Alle som har erfaring med å transportere en stige, vet at det er noe som krever et større planleggingsarbeid, hvis du da ikke er så heldig at du allerede har en stor bil, tilhenger eller takbøyle. Den største fordelen med en teleskopisk stige, er at den kan foldes sammen, sånn at den kan transporteres i bagasjerommet på en helt alminnelig bil. Du kan sågar oppbevare den i et skap, eller under sengen, hvis ikke du har en garasje. Teleskopstigen er dessuten utrolig lett å håndtere, da vekten er forholdsvis lav. Du kan se utvalget av våre teleskopstiger herunder, les mer om de enkelte modeller ved å klikke på bildene.

Laster inn...

10 Produkter

Set Descending Direction
per side

Relaterte kategorier

Oftest stilte spørsmål om Teleskopstiger

Hvor høy kan en teleskopstige bli?

Teleskopstigene kan fås i flere høyder, starter fra 280 centimeter og opp mot 410 centimeter. Bortsett fra høyden, er det også forskjell på bredde og trinndybde på de forskjellige teleskopstigene. Les mer om mål og dimensjoner på teleskopstiger her.

Hvordan er reglene for bruk av teleskopstigene?

Før du bruker en teleskopstige, skal du være sikker på at den lever opp til reglene for bruk av anliggende stiger. Blant annet gjelder det, at alle mekanismer og ledd på stigen skal dobbelt sjekkes før bruk. Les mer om reglene her.

Hva bruker man en teleskopstige til?

Teleskopstiger er primært egnet til inspeksjons-oppgaver. Med andre ord, oppgaver hvor du ikke arbeider med to hender - men bare inspisere, undersøkelser, eller arbeid som kan utføres med én hånd. Les om diverse bruksmuligheter her.

Hvilken teleskopstige er best?

Hos Stigefabrikken.no fører vi langets bredeste utval av teleskopstiger fra kjente merker som Telesteps, Zarges, Wibe, og Jumbo. Feller for de alle er, at kvaliteten er topp, og at de er merket og lever opp til gjeldende europastandarder. Les mer om teleskopstige merker og modellene her.

Teleskopstige kjøpeguide

Slik velger du den rette teleskopstige

Teleskopstige mål og dimensjoner

En god måte å finne ut av hvor høy stigen din skal være, er ved å holde en tommestokk opp mot loftet. Avstanden fra din strakte arm til loftet, eller gjenstanden du skal nå, er avstanden, som skal være fra gulvet til trinnet du skal stå på. Teleskopstiger fås helt opp til 410 centimeter, men du bør som regel alltid velge teleskopstige-høyde, etter det formål den skal brukes til.

Hvis du f.eks skal skifte batteri i et overvåkningskamera, som henger i 340 centimeters høyde, skal du, som minimum, kunne stå 140 centimeter over jordens overflate for å kunne nå kameraet og jobbe med hendene i en behagelig arbeidshøyde. Den maksimale nåhøyde/arbeidshøyde med arbeid fra teleskopstige er ca 5 meter.

Vær oppmerksom på, at du ikke må stå på de to øverste trinn på en anliggende stige.

Slik er reglene:

Før du kjøper din nye teleskopstige, bør du sikre deg at den er merket og godkjent i henhold til EN131-6. Ytterligere, bør du undersøke reglene for bruk av løse / anliggende stiger. Nedenfor er en liste av de bestemmelser som gjelder bl.a teleskopstiger.

  • Les alltid bruksanvisningen for stigen før du tar den i bruk
  • Kontroller stigen for feil, om den har noen mangler eller skader før du tar stigen i bruk
  • Benytt stigen kun på et fast, beint, og sklisikkert underlag.
  • Løse stiger, som er mer enn tre meter lange, skal være utstyrt med stabilisator.
  • Aldri gå høyere enn tredje-øverste trinn.

Merker og modeller

Teleskopstiger finnes i mange merker, varianter, størrelser - og prisklasser. Før du lar deg friste av de billigste teleskopstige tilbud fra lavpris supermarkedenes reklameaviser, bør du undersøke kvaliteten: Noen ganger er de aller billigste modellene, f.eks vanskelig å låse riktig, noe som faktisk kan gjøre dem farlig å bruke. Flere av disse modellene er også utstyrt med plastikk-sko, av en så dårlig kvalitet at de sprekker og går i stykker i kaldt vær.

Telesteps - “Originalen”

Telesteps er verdenskjent for deres kvalitet, sikkerhet og elegante design. Flere av modellene fra Telesteps er gjennom årene blitt kåret som “best i test” av fagfolk og diverse fagmedier. Man refererer ofte til Telesteps produkter som “de originale” teleskopstiger. Ideen og konseptet bak Telesteps ble utviklet i England men senere solgt til en Svensk virksomhet, som nå eier alle patentene.

Hos Stigefabrikken.no har vi Norges største utvalg av teleskopstiger fra kjente merker som Telesteps, Wibe, Zarges m.m. Felles for dem alle er at sikkerhet og kvalitet er i toppklasse.

Kombinasjonsstiger

Den tradisjonelle teleskopstige er en enkeltstige, som har en mekanisme kan kan foldes ut, trinn-for-trinn. Teleskopstigen finnes også som såkaldte kombinasjonsstiger, som enten har fastmontert en stigefot, eller som kan slås ut, så de kan brukes frittstående i et lokale.

Søker du en kombinasjonsstige, skal du bli enig med deg selv, om du har behov for fleksibiliteten i en teleskopstige, eller om du har mulighet for å håndtere og transportere den tradisjonelle kombinasjonsstigen, som tross alt, er en smule mer solid og sikker å navigere rundt på. Vi har begge typer stiger, om det skulle være.

Bruk

Er du fortsatt i tvil om teleskopstigen er det rette valget til deg og dine arbeidsoppgaver. Her er en liste eksempler på arbeidsoppgaver, hvor teleskopstigen er det optimale stigevalg:

Inspeksjons-oppgaver

En teleskopstige er spesielt godt egnet til inspeksjonsoppgaver, siden den er så lett å være, transportere og oppbevare. Det er f.eks mange vaktmestere som har en teleskopstige liggende bak i bilen når de skal inspisere eiendommer.


Skifting av batteri eller pærer.

Er pæren i en utendørslampe sprunget, eller er overvåkningskameraet gått tom for batteri, er teleskopstigen ideel til skift av batteri eller pærer. Teleskopstigen er perfekt til mindre oppgaver som kan klares med kun én hånd mens den andre holder fast i stigen.

Lettere håndverksoppgaver

Spesielt håndverkere som kjører mye ut, kan ha stor glede av teleskopstiger, siden de er ganske lette å transportere samtidig den har en smidig størrelse og lett vekt. Den sammenfoldet teleskopstigen kan lett ligge i bagasjerommet i en bil eller i baksetene, og man trenger slett ikke en kassebil, takstativ eller henger for å kunne jobbe i høydene.

IKKE malearbeid

Du bør ikke bruke en teleskopstige til malerarbeid, da risikerer du å dryppe maling i eller på stigen. Kommer det maling eller snusk i teleskopmekanismen, risikerer du å ødelegge stigen og dens hensikter

Fordeler og ulemper med teleskopstiger

Selv om fordelene er mange, er det noen begrensninger du skal være oppmerksom på når du kjøper en teleskopstige. Bla. er teleskop-mekanismen veldig sensitiv, noe som gjør at du skal være ekstra forsiktig når du bruker den: støt, buler og malingsrester kan være spesielt ødeleggende. Nedenfor har vi laget en liste mer noen fordeler og ulemper som er med teleskopstigene.

Fordeler med en teleskopstige

 • Krever ikke mye plass - I en sammenfoldet tilstand fyller en teleskopstige ikke mer enn en koffert.
 • Transportabel - Siden teleskopstigen verken veier eller fyller mye, er den naturligvis lett å transportere.
 • Lett å holde ren - Den blanke aluminiumoverflaten er lett å rengjør og holde ren for smuss og fett. .

Ulemper med en teleskopstige

 • Sensitiv - Teleskopmekanismen blir raskt ødelagt dersom den blir utsatt for harde støt, eller hvis mye smuss og malingsrester setter seg fast eller trenger seg inn i stigen.
 • Begrenset høyde - På grunn av mekanismen, kan ikke teleskopstigene bli særlig mye høyere enn 4 meter. Skal stigen være høyere, blir den for tung og fyller for mye.
 • Pris - Prisen for en god teleskopstige ligger vesentlig høyere enn tilsvarende enkeltstiger, som på mange måter dekker samme behov. Hold derfor er ekstra øye med gode tilbud på teleskopstiger her på siden.