Trappestiger

Trappestiger

Hvis du leter etter en trappestige til hjemmet eller byggeplassen, så har vi en løsning som passer til deg. Trappestigene har innebygget en plattform i toppen av stigen, noe som gjør at den er sikker og stabil til arbeide som foregår i høyden. Den kan lett klappes sammen når den skal flyttes rundt på gulvet, eller på byggeplassen. Vær oppmerksom på at størrelsen på trinnene på trappestigene i sortimentet kan variere. Du bør derfor lese produkt teksten nøye og evt. orientere deg i størrelsestabellen som du finner under de enkelte produktene.

Laster inn...

Items 1-20 of 27

Set Descending Direction
Page
per side

Relaterte kategorier

Trappestige kjøpeguide

Slik velger du den rette trappestige.

Ofte stilte spørsmål om trappestiger

Er det første gang du skal kjøpe en trappestige, vil det naturligvis være en del spørsmål som du ønsker å få svar på før ditt kjøp. Vi har prøvd å samle de mest stilte spørsmålene om trappestiger nedenfor, slik at du forhåpentligvis finner svar på akkurat det du søker.

Hvor høy skal en trappestige være?

En god måte å finne ut av hvor høy trappestigen din skal være, er ved å holde en tømmerstokk opp mot loftet eller den høyden du skal arbeide med. Avstanden fra din strakte arm til loftet, eller gjenstand du skal nå, er avstanden det skal være fra gulv til trinnet/plattformen, du skal stå på. Les mer om høyde valg her.

Kan man jobbe med to hender fra en trappestige?

Ja. Hvis din trappestige/plattformstige lever opp til visse minimumsmål, kan man gjerne jobbe med to hender. Det finnes en rekke minstemål og -krav som produktene skal leve opp til, for at de skal være trygge å bruke, når man jobber med begge hendene i høyden.
Les mer om regler for bruk av
trappestiger her.

Skal en trappestige være av tre, alu eller glassfiber?

Materialevalget avhenger av hva man skal bruke stigen til. Trappestiger av aluminium er vær-sterke, lette og mobile - perfekt til tømrerarbeid, inspeksjonsoppgaver o.l. i mens trappestiger av tre har et flott, organisk look og brukes oftest indendørs. Trappestige av glassfiber er ikke strømledende og brukes derfor oftest av elektrikere. Les mer om materialvalg her.

Hvilken trappestige skal jeg velge?

Bruksmulighetene for en trappestige er mange. Trappestigen er en slags universalstige, som kan bruker til alt fra kjøkkenarbeid, plukk arbeid på lager og i butikk, samt til mindre gjør-det-selv og håndverksoppgaver. Der er likevel en forskjell på de forskjellige modellene, derfor kan det være en god ide å sette seg inn i fordelene med en hver. Les mer om bruksmuligheter + valg av trappestige her.

Valg av størrelse: Hvor stor skal en trappestige være?

Når du skal velge størrelse på din trappestige, er det hovedsakelig tre ting å se etter: Plattformhøyde, plattformstørrelse, og trinndybde.

Ståhøyde / plattformhøyde

Høyden på din trappestige avhenger av hvilket formål stigen skal brukes til, i tillegg til hvilke oppgaver den skal brukes til. Som utgangspunkt sier man, at arbeidshøyden er to meter over plattformhøyden/ståhøyden, noe som betyr at du bør velge en trappestige med en plattformhøyde som er to meter lavere enn gjenstanden du skal arbeide med. Er du ikke så høy, skal du nok regne med litt mindre enn de to meter. Med en arbeidshøyde på 320 cm, bør din ståhøyde/plattformhøyde så være minimum 120 cm.

Vær oppmerksom på, at det er noen trappestiger som og er angitt i en totalhøyde.
Dette er typisk høyden fra gulvet til toppen av verktøys-brettet - og altså ikke den høyden som du vil kunne stå i.

Platformsstørrelsen

Plattformsstørrelsen avhenger igjen av hva trappestigen skal brukes til. Skal du f.eks bruke stigen til montasjearbeid o.l. som krever bruk av to hender, bør du velge en plattformstørrelse på minimum 30x40 centimeter. Skal stigen derimot brukes i en smykkebutikk, hvor du av og til skal ta en smykkeeske på øverste hylle i reolen med den ene hånden, kan små trappestiger med mindre plattform helt fint være godt nok.

Trinndybden

Trinndybden kan være en stor irritasjonsfaktor, hvis den ikke er dyp nok. Skal du f.eks bære tunge ting opp og ned av stigen gjentatte ganger, vil du raskt kunne merke det i leggen, om trinnene er dype nok. En god trinndybde gir deg nemlig en større og mer behagelig tråflate, slik at du unngår å belaste alt på din framfot og dermed belaste forfoten og leggmuskulatur unødvendig.

OBS: Spesielt håndverkere pleier å bestille en “to-trinns trappestige, tre-trinns trappestige, fire-trinns trappestige etc.”. Sørg alltid for å måle plattformhøyden på din eksisterende stige og bestill ut i fra den. Det er forskjell på trinn-avstanden på de fleste stiger, derfor kan du ikke regne med at en liten trappestige med 2 trinn alltid har samme høyde, i mellom de forskjellige merkene.

Trappestige regler: Slik er reglene for bruk av trappestiger

Før du tar din nyinnkjøpte trappestige i bruk, er det viktig at du setter deg inn i reglene for bruk av trappestiger. I tillegg til at du setter deg inn i produsentens bruksanvisningen for riktig bruk av stigen. Nedenfor har vi laget en liste med de viktigste reglene, samt en link til mer utdypende versjon.

Regler for bruk av trappestiger

Alltid kontroller en trappestige for feil og mangler før du tar stigen i bruk. Er det skader som du er i tvil om har noen betydning med tanke på stigens sikkerhet, bør du heller la vær med å ta den i bruk.

 • Alltid flytt trappestigen etterhvert som du jobber, så du ikke rekker ut mer enn én armlengde ut fra vanger og plattform for å nå det du skal arbeide med. Aldri prøv å flytte på stigen mens du står på den.
 • Aldri prøv å tråkke fra en trappestige over til en annen overflate. En trappestige må ikke brukes som fremkomst-vei.
 • En trappestige skal, likt som de fleste stiger, ha et solid, flatt underlag å stå på. Du bør ikke bruke trappestigen et ujevnt, vått eller glatt underlag.
 • Sørg for at trappestigen er slått helt ut, før du trår på den. Dersom den ikke er slått helt ut, kan det være fare for at stigen klapper sammen mens du står på den.
 • Du bør som utgangspunkt kun velge en trappestige til arbeidsoppgaver som kan fullføres over korte perioder opp til 30 minutter. Varierer arbeidet slik at du på skift arbeider fra stige og fra jorden, må stigearbeidet ikke overtrede ⅓ av den daglige arbeidstiden. Hvis plattformen på din trappestige er 40x60 centimeter eller over, gjelder det ingen spesielle tidsbegrensninger.

Produsentens bruksanvisninger

I tillegg til de krav og bestemmelser som gjelder for stigens utforming samt for bruk av stigen, gjelder det at du også skal følge produsentens bruksanvisninger for bruk av stigen. Disse følger ofte med stigen, eller er illustrert med bilder direkte på stigens vange.

Kontakt oss hvis du vil vite mer om reglene for bruk av trappestiger, og stigearbeid generelt.

Materialvalg

Valg av material avhenger av hva du skal bruke trappestigen til. Hos Stigefabrikken.no fører vi trappestiger av alu, tre og glassfiber

Aluminium

Trappestiger av aluminium er vår mest solgte trappestiger. Her får du en lett stige, som er motstandsdyktig mot vær, og svært slitesterk.

Tre

Trestiger brukes spesielt til arbeid innendørs og ved arbeid hvor stigen ikke skal flyttes for mye. Stiger av tre, er litt tyngre enn alu og glassfiberstiger - men er likevel veldig populær til arbeid på steder, hvor stigen gjerne må se litt bedre ut. Det organiske utseende er en stor hit i klesbutikker, smykkebutikker, blant interiørarkitekter og hos dekoratører.

Glassfiber

Glassfiberstiger er ikke strømledende og brukes derfor ofte i forbindelse med el-arbeid. Glassfiberstiger er i tillegg både lette og veldig holdbare. Glassfiber egner seg også godt til bruk hos matprodusenter, og innenfor medisin, siden de er utrolig enkle å rengjøre.

Bruk

Er du i tvil hvorvidt en trappestige er den riktige løsningen, er det en liste her med bruksmuligheter, som kanskje kan hjelpe deg med en beslutning.
Nedenfor finner du en liste med et par av de vanligste bruksområder som du vil kunne bruke trappestigen din til.

All-rounderen

I mange norske hjem er trappestigen familiens eneste stige, og det er uten tvil fordi at bruksmulighetene er veldig mange. Dersom du skal male, skifte pærer i loftet eller nå ting og tang på øverste hylle i kjøkkenet eller klesskapet. I tillegg kan trappestigen foldes sammen, slik at de enkelt kan legges i et skap eller kanskje under sengen.

Malerstige

Til de aller fleste maleroppgavene, spesielt til maling av vegger og loft, er den frittstående stige det helt riktige valget. Stigen vil gi den helt rette stabilitet og at med at det er flere trappestiger er født med verktøybrett, har du til og med mulighet for å legge redskapene fra deg, i mens du står på stigen. Ved malerarbeid, hvor det krever begge hender, bør plattformen måle minimum 30x40 cm.

Inspeksjonsoppgaver

Skal du inspisere eller skifte batteri i dine videoovervåkningskameraer, skifte en pære i utendørslampene, eller sjekke varmepumpen er trappestigen et alletiders arbeidsredskap. Plattform gir deg stabilitet og balanse, så du kan konsentrerende deg om det du skal gjøre. Etter inspeksjon er trappen klar til å klappes sammen og ta med videre til neste oppdrag.

Praktisk pynt

En trappestige trenger ikke å være en tung og klossete aluminiumsstige, som står og samler støv i kottet, garasjen eller under sengen. I trappestige-kategorien finner du også stiger, hvor det er lagt fokus på design. Vil tilbyr bl.a Hindevadsgaards flotte trappestiger, som fås i flere farger og kan inngå som et flott designelement i stuen, kjøkkenet eller kanskje i hytta.

Fordeler og ulemper med trappestiger

Er du fortsatt i tvil? Nedenfor har vi en liste med fordeler og ulemper, som kanskje kan overbevise deg om at trappestigen er det helt riktige produktet for deg.

Fordeler med en trappestige

 • Frittstående: Så du ikke trenger noe annet enn et jevnt underlag
 • Stabilitet: A-formen og plattformen i toppen gjør den stabil å arbeide på.
 • Sklisikring: Alle våre trappestiger har sklisikre trinn.
 • Sammenfolding og mobil: En trappestige er lett å klappe sammen og ha med på farten, sammenlignet med alternativer som stillaser og arbeidsplattformer.

Ulemper med en trappestige

 • Ikke justerbar: Stigens høyde kan ikke tilpasses og trappestiger får ikke så høye som klatrestiger
 • Fyller mer: En trappestige opptar vesentlig mer plass enn tilsvarende enkeltstiger.