Trestiger

Trestiger

Her finner du et bredt utvalg av forskjellige former for trestiger, som er velegnet til en lang rekke av forskjellige gjøremål i hjemmet, eller på arbeidsplassen. I utvalget av trestiger finner du enkeltstiger, kombistiger, skyvestiger, trappestiger, wienerstiger og arbeidsbukker av tre. Ofte så blir stiger i tre brukt innendørs, men de fleste kan uten problemer også brukes utendørs. Du kan se på hver enkelt trestige om den er overflatebehandlet, og dermed også om den tåler vind og dårlig vær. Hvis du leter etter en helt spesiell trestige, til et helt spesielt formål, så kan vi selvfølgelig hjelpe deg med å finne det helt riktige produktet, til en pris som du kan være tilfreds med.

Laster inn...

3 Produkter

Set Descending Direction
per side

Relaterte kategorier

Trestige kjøpeguide

Trestiger er kjennetegnet med å tåle mye og være svært slitesterke, noe som gjør dem ideelle for bruk i industrielle miljøer. Stiger av tre er pålitelige og de har blitt brukt i hundrevis av år, av byggere, håndverkere og private gjør-det-selv menn og kvinner rundt om hele verden. Etterhånd har det kommet flere og flere regler for korrekt bruk av stiger, det stilles høyere krav til produksjonsmetodene, som i de seneste år har blitt vesentlig forbedret. Dette har medvirket til at trestiger i har har en langt bedre bæreevne enn tilsvarende eldre modeller.

Skal du reparere taket, se til skorsteinen eller male fasaden på huset?
Når du skal arbeide i høyden skal sikkerheten være på plass, og dine stiger og stillaser skal stå sikkert fast på jorden. Du finner et stort utvalg av sikkerhetsgodkjente trestiger på Stigefabrikken.no. Her handler du trygt og enkelt, og vi er alltid klar til å gi deg gode råd og veiledning rundt din trestige.

Hvorfor velge en trestige?

Som følge av utviklingen i produksjonsmetodene, kan nåtidens trestiger motstå mye mer fukt og slitasje, enn eldre modeller, noe som betyr at de i dag kan oppbevares i garasjen og brukes utendørs i all slags vær.

Der er mange fordeler med å velge en trestige, her er noen av fordelene;

 • Lang levetid
 • Høy bæreevne
 • Værbestandig
 • Organisk

Mange bruksmuligheter

Stiger av tre brukes ikke kun i industrien. Trestiger brukes i mange private hjem som tilgang til loftet, hems, kjeller osv. spesielt på grunn av deres høye levetid og lekre utseende. Mange mener at en trestige bare blir penere med alderen. Spesielt trappe og wienerstiger av tre er populære blant nordmennene, siden det finnes så mange flere bruksmuligheter enn å bare komme opp. Enkelte kunder bruker trestigen som interiør, eller som reolmøbler i leiligheter, hvor plassen kanskje er trang. Ser du etter inspirasjon til bruksområder for din trestige, finnes det mange flotte bilder på Google.

Hvordan kan du unngå ulykker med stigearbeid?

Hvert år må cirka 4.000 gjør-det-selv-folk på legevakta etter fall fra stige eller stillas. Mange ulykkene skyldes, at folk står øverst på stigen, eller at de prøver å nå ut til noe, som er litt for langt vekk. Jo høyere stigen er, og jo høyere opp du står, desto farligere er arbeidet. En høy stige med to ben er farligere å stå på enn en lavere trappestige eller wienerstige, som står mer trygt på sine fire ben. Du bør alltid bruke en stige, som passer til det arbeidet du skal gjøre. Derfor kan det være smart å ha flere stiger. Alltid velg den mest sikre stige til formålet. Det er f.eks. en god idé å bruke en høy stige på to ben, når du skal opp å rense takrennene eller skal opp på taket. En trappestige eller wienerstige med fire ben er bedre, når du skal male innendørs. En stige med fire ben er bedre til dette fordi den kan stå selv, og fordi den ikke trenger støtte. Det er en god idé å bruke trewiener- og trappestiger av tre, da de har sklisikre trinn og er stabile

Her er en liste med andre gode råd om stigearbeid.

 • Still stigen på et jevnt og fast underlag, og i en vinkel hvor den ikke kan skli. Sørg for at stigen støtter med like mye vekt på alle ben.
 • Alltid bruk fottøy som sitter godt på foten (ikke tresko), og som har en sklisikker såle.
 • Aldri trå høyere opp enn til det 3. siste trinnet på stigen.
 • Arbeid på stigen i maksimalt 30 minutter av gangen.
 • Kun vær én person på stigen om gangen.
 • Bær kun lette og håndterlige ting på stigen. Kun bruk verktøy, som kan håndteres med en hånd - den andre skal brukes til å holde fast med.
 • Ikke len stigen på dører og vinduer, som kan risikere å åpne.

Bemerk! Maling og returrett

Det er mange som velger å male deres nye trestige, hvis den skal brukes innendørs i huset. Det kan vi selvfølgelig forstå, men vær oppmerksom på at vi ikke kan ta stiger i retur, som har blitt malt på. Garantien gjelder såklart fortsatt, men returretten faller bort.

Velger du likevel å male trestigen din, anbefaler vi at du kontakter en maler og/eller en autorisert malerforretning for å få råd og veiledning om best maling. Dersom du bruker feil maling, vil det skalle av og pengene dine vil være bortkastet.

Se vårt utvalg i kategorien “Trestiger” - hvis du kommer i tvil om godkjennelser, sikkerhet eller noe annet om stiger, er du velkommen til å ringe på +4571998087 eller skrive en mail til oss på info@stigefabrikken.no. Hvis du har andre spørsmål er du velkommen til å kontakte oss via vårt kontaktskjema.