Wienerstiger

Wienerstiger

Wienerstigen består av to enkeltstiger som henger sammen i toppunktet, og danner et A, når de er i utfoldet tilstand. Enkelte modeller kan også separeres, sånn at du også har mulighet for å benytte de to enkeltstiger hver for seg. Wienerstiger blir benyttet av private, samtidig som de er populære hos en lang rekke institusjoner, som skoler og barnehager. Wienerstigen blir også brukt av profesjonelle håndverkere hele landet over. Alle våre wienerstiger er selvfølgelig sikkerhetsgodkjente og sertifiserte etter europeiske standarder.

Laster inn...

12 Produkter

Set Descending Direction
per side

Relaterte kategorier

Oftest stilte spørsmål om Wienerstiger

Hva er en Wienerstige?

En Wienerstiger er 2 stiger, som er samlet i topppunktet, så den danner en omvendt V. Wienerstiger prodiseres i treverk, glassfiber eller aluminium.

Hvor høy er en Wienerstige?

Vi selger Wienerstiger i en høyde fra 0,70 m -6,00 m. Hvor høy en wienerstige skal være, avhenger av hva du skal bruke den til. En ting du alltid skal huske på når du skal kjøpe en wienerstige, er at du av sikkerhetsmessige årsaker aldri trå opp på det øverste trinn. Hvis du gjør det vil tyngdepunktet komme for høyt opp, og du kan veldig lett miste balansen. En god måte å finne ut av hvor høy din wienerstige skal være, er med å holde en tommestokk opp mot loftet. Avstanden fra din strake arm til loftet, eller gjenstanden du skal nå, er avstanden det skal være fra gulv til trinnet du skal stå på.

Hva er fordelene med en Wienerstige?

Wienerstigen egner seg bedre til noen oppgaver enn til andre. Se den nedenstående spesifiserte liste med fordeler og ulemper om Wienerstiger.

Hvordan regler gjelder for jobb på Wienerstiger?

Alle former for stiger er underlagt regler, lover og krav. Det er altid best å velge en sertifisert stige. Wienerstiger er EN 131 / EN 131-7 PRO og SS 091 sertifisert. Se mere  her.

Wienerstige kjøpeguide

En wienerstige er spesielt populær fordi den er frittstående og kan benyttes fra begge sider, i motsetning til mange trappestiger, som kun kan brukes fra den ene siden. I motsetning til enkelt- og skyvestiger, kan du stille wienerstigen opp midt i et rom, uten noen form for støtte. Denne typen stige, kalles også for en frittstående stige.

Hvor høy skal en wienerstige være?

Hvor høy en wienerstige skal være, avhenger av hva du skal bruke den til. En ting du alltid skal huske på når du skal kjøpe en wienerstige, er at du av sikkerhetsmessige årsaker aldri trå opp på det øverste trinn. Hvis du gjør det vil tyngdepunktet komme for høyt opp, og du kan veldig lett miste balansen.

En god måte å finne ut av hvor høy din wienerstige skal være, er med å holde en tommestokk opp mot loftet. Avstanden fra din strake arm til loftet, eller gjenstanden du skal nå, er avstanden det skal være fra gulv til trinnet du skal stå på.


Fordeler med wienerstigen

Wienerstigen egner seg bedre til noen oppgaver enn til andre. Nedenfor har vi samlet de fordelene og ulempene, det kan være med å kjøpe en wienerstige frem for andre stigetyper:

Fordeler med wienerstigen

  • Frittstående - en wienerstige trenger ikke å stå opp mot en vegg.
  • Stabil - vinkelen på A-formen gjør at wienerstigen er stabil å stå op.
  • Sklisikker - alle våre wienerstiger er utstyrt med sklisikre trinn.
  • Sammenfoldbar - en wienerstige kan være et praktisk alternativ til arbeidsplattformer og mindre stillasløsninger.

Ulemper med wienerstiger

  • Begrenset høyde - wienerstiger fås ikke så høye som klatrestiger.
  • Vekt - en wienerstige består av to enkeltstiger og veier derfor mer enn de fleste andre stiger i tilsvarende høyder.
  • Volumen - En sammenklappet wienerstige fyller mer enn tilsvarende klatrestiger.

Bruk

På Stigefabrikken.no selger vi kvalitetsstiger, som fortjener å bli brukt, og spesielt wienerstigene har mange forskjellige bruksmuligheter. Nedenfor har vi laget en liste med de oppgavene man typisk ville bruke en wienerstige til.

Malerstige?

En frittstående stige er ofte et godt valg når man har bruk for en malerstige, både innendørs så godt som utendørs. Den kan flyttes fritt rundt i rommet, under tak, i carporten, eller lignende. Den er stabil å stå på, og den er lett å flytte rundt på.

Vi kan ofte se wienerstiger av tre, stående i kott med malingsflekker på stagene - noe som bør unngås på stiger, uansett om de er laget i tre, alu eller glassfiber. En stige, uansett type, bør alltid holdes ren, med henhold til sikkerheten. Er stigen din smurt inn med maling eller annet smuss, risikerer du både brukerens sikkerhet og at arbeidstilsynet kasserer stigen.

Kjøkkenstige

Wienerstigen står rundt om i mange hjem som en slags allround-stige. Skal pæren i en lampe skiftes, nå vinen på øverste hylle, eller tørke vekk spindelvevet i hjørnet, er en wienerstige det helt riktige valg.

Wienerstiger fås til ganske fornuftige priser, og skal din stige bruker til litt av hvert - er denne type stige et godt valg. I tillegg til å være god i mange forskjellige situasjoner, er den lett å bruke. Det er bare til å klappe den ut, stille den der den skal brukes, og klappe den sammen igjen. Wienerstiger til bruk i hjem, er vanligvis ikke så høye i lengden, slik at de lett kan settes i et skap, eller legges under sengen. Derfor er det også mange som kaller wienerstigen for en kjøkkenstige.

Til pynt

Vi ser av og til at noen kjøper en wienerstige som pyntegjenstand til hjemmet. Spesielt våre ubehandlede wienerstiger av tre, er veldig populære til å dekorere i hjemmet.

På vår Facebookside, har vi flere ganger delt inspirasjon til innredning med stiger. Mange ganger er det benyttet wienerstiger, da denne typen stige også egner seg godt til mange praktiske formål. En wienerstige kan f.eks. brukes som sko- og bokhylle, klesstativ, eller som håndkleholder. Ideene er uendelige.

Før du bruker en wienerstige

En wienerstige krever, som alle andre stiger, et flatt, stabilt underlag å stå på. Hvis det ikke finnes et jevnt underlag, bør du ikke bruke stigen. Ytterligere skal det være plass nok til at wienerstigen kan klappes helt ut. Aldri bruk din wienerstige på steder hvor den ikke kan klappes helt ut.

Aldri tråkk opp på de øverste trinn på en wienerstige. Så vil ditt høydepunkt bli for høyt, og det vil være vanskelig å holde balansen. Aldri prøv å bære noe i mens du klatrer på stigen.

En wienerstige bør heller aldri stilles på glatte eller våte overflater, med mindre at man har egne midler til å forhindre en utsklidning, som for eksempel sklisikre stigesko.

I tillegg, burde en wienerstige aldri stilles opp på andre objekter, som kasser, trappetrinn, stillaser eller andre ustabile og ujevne underlag. Til slike formål anbefaler vi en stige fra vårt justerbare trappestiger utvalg.

Materialer

Wienerstiger av tre er de mest ettertraktede blant private gjør-det-selv folk, mens glassfiberstigene blir oftest kjøpt av elektrikere og andre slags håndverkere, som inn i mellom arbeider med eller rundt strømkilder. For å unngå utsklidning av vangene, påfører vi ofte en stålkjede eller en reim av kraftig tekstil, ca en tredjedel oppe av vangene.


Er du i tvil om hvilket materiale din wienerstige skal være laget av, er du alltid velkommen til å ta kontakt med vår kundeservice for råd og veiledning.

Hva koster en wienerstige?

Akkurat som de andre typene stiger i butikken, fås wienerstiger i mange forskjellige prisklasser. Prisene for en liten wienerstige til lett bruk starter ved ca 600 NOK. For en stor trestige og fortsetter prisen hele veien opp til 26.000 NOK + det samme for de helt store wienerstiger av glassfiber. Uansett budsjett, er det en god mulighet for å finne en stige som passer.