Stillas

Stillas

Hos Stigefabrikken.no finner du et bredt utvalg av stillasløsninger til industri, byggeri og/eller hjemmebruk. Vi kan tilby fasadestillaser, foldestillaser, murerstillaser, rullestillaser, hobbystillaser og mange andre typer stillaser. Vi leverer også tilbehør og reservedeler til stillaser fra alle de merker som vi har i sortimentet vårt. Hvis du har spørsmål eller spesielle ønsker og behov, så kan du kontakte kundeservice. Vi svarer gjerne på alle de spørsmål som du har om stillaser.

Laster inn...

Söker du rådgivning eller en kostnadsfri offert på ställningar?

Vi tilbyr profesjonell rådgivning og gratis tilbud for alle typer stillaser. Vårt team av eksperter står klare til å hjelpe deg med å finne den beste løsningen for ditt prosjekt. Enten du trenger et stillas til byggeplasser, renoveringer eller andre formål, kan vi skreddersy en løsning som oppfyller dine behov og sikkerhetskrav. Kontakt oss i dag for å diskutere dine spesifikke behov og få et tilbud tilpasset dine ønsker.

 

Kontakt oss i dag, klikk her →

Før du kjøper et stillas

Noen ganger er en stige bare ikke nok, når man skal jobbe i høyden over en lengre periode - og har bruk for et fast og stabilt underlag å stå på. Den stabilitet, som et stillas gir, føles mye mere sikker i forhold til den stabilitet en stige tilbyr. Mange ganger kan man bruke en kombi- og multistige, hvis man har småjobber rundt omkring i hus og hage; men har du bruk for å nå høyere enn til takrennen, er du nødt til å bruke stabilt utstyr som f.eks et stillas, for optimal sikkerhet.

På byggeplasser er det regler for, når en stige ikke lenger er nok, og man skal bruke et stillas i stedet. Er man i tvil om hvorvidt det er bruk for et stillas kan vi eller arbeidstilsynet hjelpe med en konkret vurdering. Stillaset du velger, bør naturligvis velges ut i fra fine behov for sikkerhet, pålitelighet og den konkrete arbeidsoppgave det skal brukes til.

Les instruksjonen eller spør oss.

Selv om et stillas er lett å stille opp og benytte, kan det skje skader, hvis man ikke er oppmerksom og forsiktig. Det virker lett å stå og arbeide på plattformen, men om man rekker litt ut eller opp for å nå noe, kan man raskt få overbalanse og falle ned. Har ditt stillas flere plattformer og mellomstykker, er det viktig at du benytter hånd og knelist, akkurat som det såklart bør være stiger i mellom plattformene for optimal sikkerhet.

Stillastyper

Er du ikke helt kjent med de forskjellige typer stillas, kan det være vanskelig å finne hode og hale i det store utvalget - og vite, hva det er man skal lete etter. Her under finner du et kort overblikk over de typer stillaser, vi har:

Fasadestillads

Fasadestillaser er den typen stillas, du oftest ser i gatebildet på større byggeprosjekter. Stillasene benyttes, som navnet antyder, ved fasaderenoveringer, utskiftning av vinduer, maling av vindusrammer o.l. Fasadestillasene fåes i mange varianter - og sammensettes som regel i spesialløsninger ut i fra kundens spesifikke ønsker.

Foldestillas

Foldestillasene er fleksible, mobile løsninger, som egner seg spesielt godt til de som benytter stillasene på forskjellige steder. Denne typen stillas er mobilt og tilpasningsdyktig og lett å ta opp og ned. Transport av et foldestillas går også lett. Les mer om våre foldestillaser via denne linken.

Hobbystillas

I kategorien hobbystillaser har vi lagt en rekke av våre mest solgte sillaser til gjør-det-selv og hobbybruk. Her er det snakk om stillas i god kvalitet - og som er lett å komme rundt med. Stillasene i denne kategorien bør som utgangspungtet ikke benyttes av profesjonelle håndværkere, som benytter deres stillas daglig.

Rullestillas

Navnet avslører det meste: Rullestillaser er stillasløsninger, som er montert med hjul under seg, så de er mobilde og lette og flytte rundt på. De fleste rullestillaser er foldestillaser, som vi monterer hjul under. Les mer om våre rullestillaser her.

Merker

Det finnes mange spillere på stillasmarkedet og det finnes alltid en løsning til deg og ditt behov. Det kan selvfølgelig være vanskelig å vite om man skal velge den ene eller den andre leverandør. Det kan være en usikkerhet om funksjonalitet, men også omkring hvilke regler som er gjeldende. På arbeidstilsynets hjemmeside kan du finne en guide, hvor deres bruksanvisninger om stillasbruk er beskrevet.

Siden det er mange stillaser som er like hverandre, på tvers av merker, kan man ofte tro at man kan samle et stillas med deler fra forskjellige leverandører. Det er mulig at man kan det uten problem, men det er viktig å vite at garanti og godkjennelser kan bortfalle hvis man har blandet stillasdekk o.l. på kryss og tvers av de forskjellige stillasmerkene.

Hos Stigefabrikken.no fører vi stillaser fra fra bl.a. Zarges,  Custers, Wibe m.fl. Tilsammen har vi Norges største utvalg av stillaser.

Materialer

De fleste stillaser er laget i stål eller aluminium. Aluminium stillaser er typisk mer populær enn stål pga. den robuste konstruksjonen kombinert med den lette vekten og funksjon. De fleste gjør-det-selv byggere, velger aluminiums-stillaset fordi oppsetning og håndtering er lett, og fordi alu-stillaset kan tåle mange timer utendørs arbeid.

Et alu stillas ruster ikke, og det kan motstå de fleste værforhold. Dersom du planlegger å bruke det i regnvær, skal du sørge for at det er sklisikkert. Aluminium blir veldig glatt når det blir vått, og vil derfor være farlig, når du beveger deg rundt på det.

Stillas eller stige?

Skal du skifte vindski, installere nytt lufteanlegg, eller bare har malerarbeid som krever at du skal opp i høyden. Er du i tvil om hvilken løsning du har bruk for, følger det med et par ting du skal ta med i vurderingen om du skal bruke stige eller stillas.

Som hovedregel er det balansen, du skal ha i bakhodet når du velger om du vil bruke et stillas eller en stige, når arbeidsoppgaven skal utføres: En stige kan få deg raskt opp, men vil ikke ha mye plass til verktøy og andre ting du har bruk for mens du jobber. Samtidig kan det være vanskelig å ha føling og balanse med arbeidet, hvis du ikke har en plattform å stå på. Et tredje alternativ, du kanskje ikke har tenkt på, er våre arbeidsplattformer.

Kjøp eller leie stillas?

Å kjøpe et stillas har naturligvis en pris og kan fort bli en stor utgift for en liten bedrift. Derfor kan det være fristende å undersøke leiemarkedet - og ende opp med å kun betale dagsprisen for å leie et stillas.
Det er viktig å være realistisk om oppgavens varighet, siden overtid fort kan sprenge budsjettet.

En rask måte å finne ut av når det best kan betale seg å kjøpe fremfor å leie, er å sette opp et regneark, som viser når et kjøpt stillas vil være inntjent igjen.

Ved for sen avlevering hos utleinings-firmaet, legges det ofte på et gebyr - dette kan være vanskelige å regne på, siden det helst ikke skulle komme noen. Her har du nok en fornemmelse av hvor ofte oppgavene sklir ut, samtidig som hvor mange ganger og i hvilke situasjoner, du vil komme best ut av for å skulle betale litt ekstra.

Hold deg til standardene

Med mindre du eller din bedrift har helt spesielle krav til en stillasløsning, anbefaler vi som regel, at man holder seg til standardene. En stor del av våre stillaser kan bygges ut og tilpasses innenfor visse standarder - og vil kunne dekke 90% av våre kunders behov. Kun i ytterst sjeldne tilfeller kan det betale seg å fremstille spesialløsninger.