Rullestillas

Rullestillas

Med et mobilt rullestillas, så får du en stillasløsning som er enkelt å sette opp, lett å flytte rundt på og som gir en god fleksibilitet, når man arbeider i høyden. Alle stillaser som vi forhandler er selvfølgelig godkjente etter norske og europeiske regler, NO/EN 1004, så sikkerheten er i helt i topp, uansett hvilken stillasløsning du velger. Hvis du har bruk for en nøyaktig tilpasset løsning, så er du velkommen til å kontakte oss. Vi kan helt sikkert finne en løsning som du blir fornøyd med.

 
Laster inn...

Items 1-20 of 35

Set Descending Direction
Page
per side

Relaterte kategorier

Oftest stilte spørsmål om Rullestillas

Hva er et rullestillas?

Et rullestillas sitt kjennetegn er selvfølgelig at det står på hjul, og dermed lett kan flyttes uten problemer. Derfor bør du velge denne type stillas, hvis du ønsker å rulle stillaset samlet, i stedet for å skulle måtte skille det, og demontere det for flytting, for å så bygge det opp igjen. Se mer om rullestillas på den nedenstående kjøpeguiden.

Hvor høyt skal et rullestillas være?

Når du skal velge den rette høyden til ditt stillas skal du vurdere hvilke oppgaver stillaset skal kunne klare. Det nytter ikke å mangle en meter eller to, slik at man ikke får klart sine oppgaver. Det er selvfølgelig litt lettere å velge, siden høydene ikke varierer like mye som f.eks det kan gjøre mtp stiger. Men husk, selv om det er opplyst en arbeidshøyde, så er det smart å kikke på plattformshøyden (eller ståhøyden), for å finn e ut av akkuratt hvor høyt du kommer opp. Se mer på nedenstående guide.

Hvilke regler gjelder for Rullestillas

Det gjelder både regler for opsett, endring,, montering og flytting av stillas. Les mer her.

Rullestillas kjøpeguide

Et rullestillas sitt kjennetegn er selvfølgelig at det står på hjul, og dermed lett kan flyttes uten problemer. Derfor bør du velge denne type stillas, hvis du ønsker å rulle stillaset samlet, i stedet for å skulle måtte skille det, og demontere det for flytting, for å så bygge det opp igjen.

Ut over det, er stillasets muligheter og tilpasninger akkurat de samme som hvilket som helst annet stillas, man kan velge større/mindre plattform, det kan bygges ut i høyde og du kan både finne stillaser med og uten gelender på plattformen.

Kvalitetsmessig kan du alltid være sikker, hvis du handler på Stigefabrikken.no, siden alle våre rullestillaser er sikkerhetstestet etter norsk og europeisk standard DS/EN 1004, og prisen varierer mest alt etter hvor mye ekstra utstyr og hvor stort stillas, du skal bruke.

Hvor høyt skal et rullestillas være?

Når du skal velge den rette høyden til ditt stillas skal du vurdere hvilke oppgaver stillaset skal kunne klare. Det nytter ikke å mangle en meter eller to, slik at man ikke får klart sine oppgaver. Det er selvfølgelig litt lettere å velge, siden høydene ikke varierer like mye som f.eks det kan gjøre mtp stiger. Men husk, selv om det er opplyst en arbeidshøyde, så er det smart å kikke på plattformshøyden (eller ståhøyden), for å finn e ut av akkuratt hvor høyt du kommer opp.

Som utgangspunkt er arbeidshøyden satt til å være 2 meter høyere enn plattformens høyde, men det kan variere litt hos de forskjellige leverandørene. Skulle du være i tvil om noen av målene på stillasene, eller er du bare i tvil om hvilken høyde du skal velge, så skal vi gjøre vårt beste for å guide deg til å finne ut av hva det er du har bruk for.

Våre generelle råd til, hvordan du skal finne ut av hvor høyt ditt stillas skal være, er ved å holde en tommestokk opp mot loftet, eller der hvor du skal arbeide. Avstanden fra din strake arm til loftet, eller gjenstanden du skal nå, er avstanden det skal være fra gulv til plattformen, du skal stå på.

Fordeler og ulemper med å velge et rullestillas

Den helt store fordelen med rullestillas frem for et hvilket som helst annet stillas, er selvfølgelig at det er enkelt å flytte rundt på, og det gir en del mer fleksibilitet enn de fleste andre stillaser. Og ser man på de andre fordelene, finner man bl.a. at de ofte er forholdsvis lette i vekt, de er lette å stille opp og derfor kan de tit kombineres med f.eks et foldestillas eller et større fasadestillas, hvis man skulle hatt bruk for det.
Nedenfor finner du en liten oppstilling av et par fordeler og ulemper som det er med å velge et rullestillas fremfor noe annet

Fordeler med rullestillaser

  • Fleksibel løsning som er lett å stille opp
  • Muligheten for å rykke lett rundt om på stillaset.
  • Veier ikke så mye som større løsninger
  • En god stabil plattform så man kan jobbe uten problemer

Ulemper med rullestillaser 

  • Det finnes mer håndterbare stillaser
  • Rullestillaser er sjeldent foldbare.
  • Ikke en ideell løsning til de helt store oppgaver

Bruk

Et rullestillas er beregnet til oppstilling, hvor det er bruk for en sikker og lett stillasløsning til arbeidsoppgaven i en gitt høyde. Alle våre stillaser kan tåle regn og diverse uvær, de tåler også å bli oppbevart både innen- og utendørs. Du skal være oppmerksom på, at alle stillaser, stiger osv, bør holdes vekke fra ubehandlede jernkonstruksjoner, da jernstøv kan jobbe seg inn i aluminium, noe som skal unngås. Ta de forholdsregler som er i produktets veiledning, siden alle stillaser selvfølgelig ikke har samme funksjoner og sikkerhetstiltak.

Med det sagt, er det selvfølgelig en masse arbeidsoppgaver som egner seg best for rullestillaser. Det handler selvfølgelig primært om oppgaver, hvor fleksibilitet og mobilitet er de to viktigste faktorene, og hvor man ikke ønsker å stå på en stige eller mindre arbeidsplattform når man jobber. Et stillas gir jo selvfølgelig en større flate å bevege seg på, og dette kan gjøre mange oppgaver vesentlig lettere.

Før du bruker et rullestillas

Før du tar i bruk ditt rullestillas, er det en god ide å ta seg den tid det tar, å gå gjennom manualen, slik at du er klar til å bruke stillaset riktig. I manualen finner man masse nyttig informasjon, slik som sikkerhetsmessige forhåndsregler, hvordan man bruker stillaset, og hvordan man stiller det opp, tar det ned, og generelt all den informasjon man har bruk for, når man bruker et stillas.

Ut over det er det selvfølgelig en god ide å sikre seg at de grunnleggende sikkerhetsreglene er i orden. Virker låsemekanismen korrekt? Er det tegn på slitasje eller defekter på stillaset? Sitter noe løst og står stillaset fast og solid? Det er en god ide å tenke seg godt om når man bruker og jobber på et stillas, da man faktisk kan komme stygt til skade, hvis uhellet skulle være ute. Det er smart å bruke 2 minutter på sikkerhetssjekke, og unngå en arbeidsskade eller verre - Husk sikkerheten!

Ekstrautstyr og utbyggingsmuligheter

Som sagt tidligere, så kan de fleste rullestillaser kombineres med andre stillaser og ut over det kan det, akkurat som andre stillaser, også bygges ut med høyre, større plattform, annen type stillasdekk, trapper osv. Det er som oftest ikke dyrt å få bygget ut sitt stillas med en ekstra meters høyde eller å få en annen plattform evnt med eller uten gelender, men det kan kanskje være vanskelig å vite akkurat hvilke muligheter man har, og prisene. Og siden det er et stort utvalg av forskjellige utbygningsmuligheter samt tilbehør og utstyr, som man kan få til sitt stillas, har vi valgt å gi dere en rekke standardløsninger, som ofte vil passe inn.

Syns du likevel ikke at vi har akkurat det du leter etter, eller mangler du bare noe tilbehør eller utbygg til det stillaset du kikker på, kan du alltid kontakte oss, så finner vi det du leter etter. 

Hva koster et rullestillas?

Prisene på stillaser varierer mye etter type, høyde, kvalitet og hvor mye det skal tilpasses og selvfølgelig hvor stort det skal være. Når det gjelder rullestillaser, så varierer prisene litt på samme måte. Sortimentet akkurat nå inneholder stillaser av alle typer fra Jumbo stillas, Custers og Wibe Ladders, som leverer noen av markedets beste løsninger.

Er du i i tvil om priser, eller kanskje du rett og slett ikke kan finne frem i stillasene, og vil ha hjelp til om hva du skal velge, så skal du komme til oss med de spørsmål du har. Vi svarer både på e-mails og chatbeskjeder igjennom vår chatfunksjon her på siden, eller du kan ta kontakt gjennom telefonen. Vi sitter klar til å hjelpe deg til å finne den rette løsningen, og sette sammen et tilbud på rullestillas til en god pris.