Hemstrapper

Hemstrapper

Her har vi listet opp de mest populære hemstrapper, som alle sammen er testet i forhold til daglig bruk. Hemstrappene våre har et rått og naturlig uttrykk, kommer i flere forskjellige størrelser og kan tilpasses individuelle ønsker og behov i forhold til lengde og bredde. Hvis du ønsker mer informasjon om de enkelte hemstrapper, eller har særlige ønsker i forhold til materiale og behandling, så er du velkommen til å kontakte kundeservice. Vi er klar med kvalifiserte råd og kyndig veiledning om trapper til hems.

Laster inn...

Items 1-20 of 64

Set Descending Direction
Page
per side

Relaterte kategorier

Oftest stillte spørsmål om Hemstrapper?

Hva er en hemstrapp?

En hemstrapp er et mere robust alternativ til en hemstige. Her er det mulighet for gelender, rekkverk og sving og en mer komfortabel og sikker adgang til hemsen.

Hvor høy skal en hemstrapp være?

Du måler høyden fra gulvet - til gulvet på hemsen og her må du også ta høyde for hemstrappens utladning. Hemstrappene kan tilpasses i både høyde og bredde. Det medfølger instruksjoner på denne og kan enkelt utføres hjemme. Hvis du skulle ha noen spørsmål, da sitter kundeservice klar med råd og veileding på chat, e-post eller telefon.

Hva er fordelen med en hemstrapp?

En hemstrapp koster og fyller ikke i nærheten så mye som en vanlig loftstrapp, den ser også penere ut, og den kan flyttes hvis den står i veien for noe. De fleste modeller leveres i pusset naturtre, men om du ønsker et mer moderne look, kan trappen males i allverdens farger, slik at den passer inn i ditt hjem. Se mer i guiden nedenfor.

Kan man forkorte en hemsetrapp?

Ja. De fleste hemsetrapper kan forkortes ved å kappe vangene i den ønskede lengde. Da dette er bygg selv trapper gjøres dette enkelt ved å følge monteringsveiledningen. Monteringsveiledningen finnes også under detaljer på den enkelte trappen her på siden.

Hva er en Sambatrapp?

En Sambatrapp er en trapp med kotelett-trinn, hvor hvert annet trinn vekselvis har en kort trinndypde. Dette gir en utrolig god komfort, på et sted med lite trapperom. Sambatrappen kan grunnet de spesielle trinnene monteres nesten loddrett, og fortsatt være god å gå i.

Hemstrappen - da og nå

Våre hemstrapper / -stiger fås i tre og har vanligvis en helning på omtrent 18°. De brukes som en trapp til hemsen og/eller som loftstrapp til et loft-rom, hvor høyden er viktig for at trappen passer til innredningen. En hemstrapp har bredere tinn og kortere avstand mellom trinnene enn en tradisjonell stige - og er mer lett og elegant enn en trapp. Disse to tingene gjør den mer sikker til innendørs bruk og store og små, og er dessuten penere å se på.

Før i tiden var det primært på landet, i butikker og produksjonslokaler, man brukte hemstrapper og stiger til hemsen. Den typen trapp ble ofte brukt som fremkomstmiddel til høyloftet o.l. hvor et godt fotfeste var viktig når man krabbet opp og ned med høy og halm i hendene. I dag benyttes den tradisjonelle hemstrappen fortsatt på landet - men i stigende grad også i det moderne hjem, hvor hems har blitt populært igjen.

Hva skal hemstrapp brukes til?

Før du velger hvilken av våre hemstrapper du vil ha, kan det være en god ide å skrive dine ønsker og behov ned. Start f.eks med å måle opp: Hvor bred trappen må være, hvor mye den skal fylle, skal det være en hemstrapp med uttrekksbeslag, skal den være smal og minimalistisk eller ser du etter en større hemstrapp med rekkverk? Hvordan trappetrinn ønsker du? Skal det være en tretrapp, alu-trapp eller noe helt annet? Jo flere ønsker du kan skrive ned, desto lettere vil det være for oss å hjelpe deg i mål med prosjektet. 

Er du i tvil om hvilken type trapp eller stige du har behov for, sitter vi klare med våre stige spesialister til å hjelpe deg til å ta den helt rette beslutningen. Du kan ringe eller skrive til oss, fortelle oss litt om stedet, stigen eller trappen som skal bruker, hvor høyt du skal opp og de ønsker du måtte ha til design og funksjon - så finner vi en løsning, som passer til deg. Under hvert produkt kan du lese hvilke formål, produktet er spesielt godt egnet til.

Fordeler og ulemper

En hemstrapp koster og fyller ikke i nærheten så mye som en vanlig loftstrapp, den ser også penere ut, og den kan flyttes hvis den står i veien for noe. De fleste modeller leveres i pusset naturtre, men om du ønsker et mer moderne look, kan trappen males i allverdens farger, slik at den passer inn i ditt hjem. Nedenfor har vi laget en liste med fordeler og ulemper, som vi mener du skal vurdere før du handler.


Fordeler med hemstrapper

  • Prisbillig ift. tilsvarende trappeløsninger.
  • Mer mobil enn tilsvarende trapper
  • Mer sikker enn tilsvarende enkeltstiger

Ulemper med hemstrapper

  • Tynge og mindre mobil enn tilsvarende enkeltstiger.
  • Brattere og mindre dyp enn større trappeløsninger

Et stykke innredning

En stor del av vårt hemstrapp-salg skylles nåtidens trender og tendenser. Spesielt innrednings-blader har en stor innflytelse på nordmenns innredning og interiør, og det er såklart hjertevarmende å se, at en lang rekke innrednings-eksperter peker på hemsen som er et av de rom, som vil få mye fokus over de kommende år. Derfor er en stige til hems, blitt så populær.

Av samme årsak fikk vi i 2014 en rekke nye modeller, som gjerne skulle møte ethvert behov.

Inspirasjon til boligen - Hemstrapp til hjemmet

Syns du det er vanskelig å forestille deg hvordan en trapp til hemsen vil se ut i ditt hjem? Det finnes masse inspirasjon å hente på nettet. Vi har prøvd å ta gode bilder av våre produkter, selv om du kan finne mange gode, morsomme bilder på f.eks Google og Instagram. Bruk også gjerne engelske søkeord som “loft stairs home decor” eller “loft ladder home decor” når du søker.

Hvor høy skal en hemstrapp være?

Som du ser på våre produktsider, kan du velge de enkelte trappene i en rekke forskjellige høyder. Stemmer ikke høydene 100% overens med de målene du har målt der hjemme, vil man ofte kunne tilpasse trappen selv - eller få det gjort på et av våre verksteder. Dersom du bestiller en ubehandlet trapp, kan du gjøre det selv - men om du ønsker en malet eller en annen type behandlet trapp, er vår klare anbefaling, at vi får lov til å gjøre det. Merk: Dersom du selv modifiserer din trapp, faller returrett og garantien bort.

Montering

Hemstrapper skal monteres på riktig måte, slik at du får optimalt utbytte av din investering. Med trappen legger vi en manual, som viser hvordan du kan sette din nye hemstrapp opp uten å gjøre noe feil. Ønsker du 100% sikkerhet for din handel, er du velkommen til å kontakte vår kundeservice, som vil kunne opplyse eksakte priser, leveringstid m.m. Har du bruk for hjelp til å sette opp din nye trapp, henviser vi også gjerne til en snekker i ditt område som kan hjelpe med dette.

Materialer

En stor del av våre hemstrapper produseres i ubehandlet furu tre - men har du spesielle ønsker til din nye trapp, finner vi også helt klart en løsning. Har du et eiketre-bord i rommet hvor trappen skal stå, vil det naturlige materialvalg være eik.

Vi gjør oppmerksom på, at det man kan få hemstrapper i andre materialer enn standardutvalget, vil komme med en liten tilleggs utgift til materialer. Dersom du er i tvil om den riktige prisen, er du alltid velkommen til å kontakte vår kundeservice, som vil kunne opplyse om en pris på hemstrapper i andre materialer enn furu.

Direkte fra fabrikken 

I samarbeid med Silkeborg Stigefabrikk fører vi en rekke flotte, ubehandlede hemstrapper, som vi se bra ut i både stue og entré og verksteder. Trappene produseres etter bestilling, og du kan alltid være sikker på, at din hemsstige eller trapp er av aller høyeste kvalitet. Ytterligere, har vi også et bredt utvalg av spesialtilpasset stige- og trappeløsninger fra EW Loftstrapper, som har spesialisert seg i nettopp trapper og stiger til loft og hems.

Har du spesielle ønsker eller behov til din hemsestige eller -trapp, finner vi helt sikkert en løsning. Hvis ingen av de overnevnte leverandørene kan levere den trappeløsningen du søker - kan vi i samarbeid med noen av landets beste snekkere, produsere akkurat den løsningen, som du vil ha. .


Vil du vite mer?

Hvis du vil vite mer om hemstrapper, anbefaler vi, at du leser denne artikkelen. Her har vi fått lov til å fortelle om våre og andre hemstrapper, og gi gode råd om valg av den rette hemstrapp.